MOŽE LI RUŽNIJE I BEZOSJEĆAJNIJE OD OVOG? / Pogledajte koliko novca lešinari traže za memorabilije Bryanta i njegove kćeri

Image
Foto: Profimedia

Pojedinci su odlučili vrlo skupo unovčiti sve "uspoemene" koje su dobili toga dana

28.2.2020.
14:58
Profimedia
VOYO logo

Prije nešto više od mjesec dana u tragičnoj helikopterskoj nesreći poginuli su slavni američki košarkaš Kobe Bryant i njegova kći Gianna. Svijet ih još uvijek nije prestao oplakivati i žaliti, što je i normalno jer Kobe je bio idol generacija i jedan od najvećih sportaša svih vremena. No, neki su tu tragediju odlučili iskoristiti na najružniji mogući način, kako bi lako zaradili velik novac.

Ne postoji, barem ovako sa, ovog trenutka, subjektivnog stajališta autora ovog članka, bezosjećajniji čin, od "lešinarenja" nad nečijom smrti i tragedijom. Osoba koja odluči iskoristiti ovaku tragediju kako bi zaradila, ne može se i ne smije ikada više nazvati, prije svega, obožavateljem Kobeja Bryanta, a onda se dalje može malo i preispitati je li u suštini zapravo dobra osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Atmoshere Kobe Bryant and Gigi Bryant Official Memorial Ceremony, Los Angeles, USA - 24 Feb 2020, Image: 500781185, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Blokirao ih eBay

Naime, nakon komemoracije u ponjedjeljak u Staples Centru, na kojoj je 20 tisuća sudionika dobilo rekvizite i memorabilije, kao što su majice s likom Bryanta i njegove kćeri, ulaznica za Sektor 8, 24. red, sjedalo 2 (isti brojevi kao i na dresovima Bryantovih), zatim običnih ulaznica, knjiga, suvenira, pojedinci su odlučili vrlo skupo unovčiti sve "uspoemene" koje su dobili toga dana.

Ipak, eBay im je odlučio stati na kraj i blokriao je sve oglase u kojima se pokušava "lešinariti" nad Bryantovima. "Nećemo dozvoliti da se ponudom na našim stranicama profitira na ljudskoj tragediji i patnji", napisali su s eBaya i zatim poskidali sve što je bilo u ponudi od majica, knjiga, ulaznica i suvenira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cifre za koje su se prodavali navedeni suveniri kretale su se od najmanje tisuću pa sve i do iznad tri tisuće dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo