BUTLER NIJE KONOBAR / Miami poveo protiv Bostona u finalu Istoka, zvijezda Heata oduševila Ameriku

Image
Foto: Profimedia

Jimmy Butler je predvodio pobjednike sa 41 košem, devet skokova i pet asistencija

18.5.2022.
9:46
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Miami Heata u svojoj su FTX Areni noćas po hrvatskom vremenu svladali Boston Celticse sa 118-107 i poveli sa 1-0 u finalu doigravanja za prvaka Istočne konferencije NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ETO KOLIKO IM ZNAČI /

Najbolji igrač NBA lige u suzama: Jokić nije ni slutio što su mu pripremili Amerikanci u njegovom Somboru

Image
ETO KOLIKO IM ZNAČI /

Najbolji igrač NBA lige u suzama: Jokić nije ni slutio što su mu pripremili Amerikanci u njegovom Somboru

Butler briljirao

Jimmy Butler je predvodio pobjednike sa 41 košem, devet skokova i pet asistencija. Tyler Herro je ubacio 18, a Gabe Vincent 17 poena za Miami.

Image
Foto: Profimedia

Heat slavi pobjedu protiv Bostona.

Kod Celticsa je najbolji bio Jayson Tatum sa 29 koševa, osam skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte. Jaylen Brown je ubacio 24 poena uz 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica ove serije također će biti odigrana u Miamiju, a na rasporedu je u noći s četvrtka na petak po srednjoeuropskom vremenu (2.30 sati).

Image

Tatum predvodio Celticse, ali nije mogao sam ovog puta.

Slijedi prva finalna Zapada

U noći sa srijede na četvrtak (3.00 sata) započinje finalna serija u Zapadnoj konferenciji, a u prve dvije utakmice Golden State Warriorsi će u San Franciscu ugostiti Dallas Maverickse. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Vrhunski natjecatelj

"Jimmy Butler je vrhunski natjecatelj. Mnogo je onih koji u ovoj ligi igraju košarku. On se natječe da bi pobijedio. To je nešto potpuno drugačije i on je u tome na razini najboljih u ligi", izjavio je Erik Spoelstra čija je momčad tijekom druge četvrtine bila u zaostatku od 13 koševa, a na poluvremenu bila u minusu od osam poena (54-62).

"Momci su bili na poluvremenu stvarno razočarani. Praktično im nisam trebao ništa reći, svi su bili razočarani igrom u obrani", rekao je Spoelstra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća četvrtina je bila ključna

A onda se dogodila treća četvrtina. U njoj je Bostonu trebalo više od sedam minuta za prvi ubačaj iz igre. Ukupno su ih imali samo dva u tom dijelu utakmice koji su završili šutirajući 2/15. Miami je treću četvrtinu otvorio serijom 22-2 i dobio je sa 39-14, a Jimmy Butler je u tom dijelu sam ubacio više poena (17) nego čitava momčad Celticsa.

"Mi smo dobili tri četvrtine, a oni jednu, ali ta će, očigledno, biti istaknuta. Uspjeli smo se donekle vratiti u četvrtoj četvrtini, opet smo počeli dobro igrati i odgovorili smo na njihovu čvrstoću, ali teško se oporaviti nakon 39-14 i šuta 2/15", rekao je trener gostiju Ime Udoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jimmy je potegnuo ekipu u trećoj četvrtini, a u drugom je poluvremenu uvijek on bio blizu kad je trebalo napraviti odlučujući potez", dodao je Spoelstra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika je to na kraju pokazala. Jimmy Butler za povijest. Takve brojeve u jednoj utakmici, otkako ih je NBA liga počela statistički vrednovati, imala su samo još petorica igrača - Anthony Davis, Hakeem Olajuwon, David Robinson, Kareem Abdul-Jabbar i James Harden dvaput. No, nitko od njih to nije napravio u doigravanju.

Butler nije želio preuzeti zasluge nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oslabljeni Boston

"Samo sam nastavio igrati košarku na pravi način: šutirao sam kad sam bio sam, napadao sam, dodavao kad su suigrači bili otvoreni. Iskreno, ovo je bio momčadski trud", poručio je vođa Heata.

Boston je u ovoj utakmici bio značajno oslabljen: centar Al Horford je nekoliko sati prije utakmice dobio vrućicu i stavljen je u "Covid protokol", a razigravač Marcus Smart je izostao zbog ozljede stopala. I dok je Smartov izostanak bio očekivan, Horfordov je bio iznenađenje za sve, a moguće je da će ostati izvan terena i na drugoj utakmici koja je na rasporedu u noći s četvrtka na petak (2.30 sati) u Miamiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje - konferencijska finala

ISTOČNA KONFERENCIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami Heat - Boston Celtics 118-107 (Miami je poveo sa 1-0 u seriji na četiri pobjede)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo