LUDA UTAKMICA OTIŠLA NA STRANU HOUSTONA: / Rocketsi maestralnom posljednjom četvrtinom stigli do izjednačenja protiv Warriorsa

Image
Foto: AFP

U finalima Istočne i Zapadne konferencije, rezultati su sada 2-2

23.5.2018.
8:21
AFP
VOYO logo

Houston Rockets svladali su u gostima Golden State Warriorse 95:92 u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA doigravanja i tako izjednačili seriju na 2-2.

Bolje su u dvoboj krenuli domaćini i nakon prve četvrtine imali su prednost 28-19 iako su u susret krenuli oslabljeni zbog toga jer je utakmicu propustio Andre Igoudala koji ima problema s koljenom. Sjajnom drugom četvrtinom koju je dobio s 34-18 Houston preuzima vodstvo i vodi na poluvremenu 53-46. Zatim je uslijedila standardna, napadački ubojita treća dionica Warriorsa. Steph Curry se raspucao iza linije za tri poena i na kraju treće četvrtine vode 80-70. I kad su svi očekivali da se utakmica prelomila, Golden State je blizu vodstvu 3-1 i praktički osiguravanju velikog finala - preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briljantna obrambena dionica

Rocketsi su odigrali jednu od najboljih obrambenih dionica otkad je ova momčad na okupu, limitirali su domaćine u napadu i uzeli četvrtu četvrtinu s 25-12. Ključnu tricu pogodio je Eric Gordon dvije minute prije kraja za 94:89 nakon kojeg Warriorsi nisu imali snage za preokret iako je Curry imao šut za tri sa zvukom sirene koji je mogao dvoboj odvesti u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houston, koji je igrao sa samo sedam igrača u rotaciji, predvodio je James Harden s 30 poena i po četiri skoka i asistencije. Chris Paul dodao je 27 koševa. Eric Gordon zaustavio se na 14, a kod poraženih najefikasniji su bili Stephen Curry s 28 poena te Kevin Durant koji je ubacio 27 uz 12 skokova. Draymond Green odigrao je čak 45 minuta i u tom periodu zabilježio 11 poena, 13 skokova i osam asistencija.

Serija sada seli u Houston.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo