VIDEO: / Potez za pamcenje koji je prekinuo susu dugu 14 godina!

Kosarkasi Portlanda nakon 14 su godina izborili drugi krug doigravanja NBA lige, a junak veceri u Moda Centeru bio je 23-godisnji playmaker Damian Lillard.

3.5.2014.
12:09
VOYO logo

Mladic koji odraduje svoju drugu sezonu u najjacoj ligi svijeta pogodio je tricu s istekom vremena kojom je Blazersima donio pobjedu protiv Houstona (99:98) u sestoj utakmici cetvrtfinalne serije Zapadne konferencije. Portland je dobio seriju s 4:2 i sada ceka boljeg iz okrsaja San Antonija i Dallasa.

Kada je Chandler Parsons 0.9 sekundi prije kraja pogodio za vodstvo gostiju 98:96, cinilo se da ce odluka o putniku u drugi krug ipak pasti u Houstonu za dva dana. No, nije tako mislio Lillard na kojeg je isla lopta poslije ubacivanja sa strane. S istekom vremena bivsi je student Weber Statea pogodio tricu za erupciju odusevljenja domacih navijaca i sok gostiju. Portland je nakon 2000. godine konacno dobio seriju u playoffu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavrsio je Lillard utakmicu s 25 koseva, a briljirao je, kao i obicno, i LaMarcus Aldridge s 30 koseva i 13 skokova. Na drugoj su strani najistaknutiji pojedinci bili James Harden s 34 poena i Dwight Howard s 26 koseva i 11 skokova.

A suparnika u konferencijskom polufinalu ce Blazersi saznati tek u nedjelju buduci da je Dallas izborio sedmu utakmicu protiv San Antonija. Spursi su u posljednju cetvrtinu usli s pet koseva prednosti, a zanimljivo je da ove sezone nisu izgubili nijednu utakmicu u gostima kada su vodili nakon tri cetvrtine. No, to se promijenilo u petak, Dallas je serijom 14:2 vratio vodstvo na svoju stranu, a onda u neizvjesnoj zavrsnici i izborio pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/0_7WfEPQf2w

Spursi su u regularnom dijelu sezone, koji su okoncali kao najbolja momcad lige, pobijedili Dallas u sve cetiri utakmice, ali u doigravanju im se teksaski rival pokazuje kao itekako tvrd orah. Tko ce u drugi krug i na Portland, bit ce poznato u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sestoj je utakmici Maverickse predvodio Monta Ellis s 29 koseva (12 u zadnjoj cetvrtini), a tradicionalno dobar je bio i Dirk Nowitzki s 22 poena. Kod Spursa je 22 kosa ubacio Tony Parker, 19 je dodao Tiago Splitter, a 17 Danny Green.

Sedmu je utakmicu izborio i Brooklyn koji je u petak na svome parketu bio bolji od Toronta (97:83). Odlucujuci se dvoboj igra u nedjelju, a pobjednik ce u drugom krugu na aktualnog prvaka Miami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo