SLUŽBENO ODLUČIO / Legenda zbog problema s mentalnim zdravljem prekinula NBA karijeru: 'Taj dan sam utonuo u tamu'

Image
Foto: profimedia

a Španjolskom je 2019. osvojio naslov svjetskog prvaka, a bio je i proglašen MVP-em tog turnira

4.1.2024.
23:33
profimedia
VOYO logo

Španjolska košarkaška zvijezda Ricky Rubio u kolovozu je prošle godine obznanio da će privremeno pauzirati karijeru zbog mentalnih problema, a sada je službeno odlučio prekinuti NBA karijeru.

Image
SUPER MARIO /

Hezonja odletio u visine s Realom: 'Mislim da možemo postati najbolja ekipa ikad u Europi'

Image
SUPER MARIO /

Hezonja odletio u visine s Realom: 'Mislim da možemo postati najbolja ekipa ikad u Europi'

Rubio je u NBA došao iz Barcelone s kojom je 2010. godine osvojio Euroligu. Karijeru u američkoj ligi započeo u Timberwolvesima, potom je igrao za Utah Jazz i Phoenix Sunse. Kraj svoje karijere završio je pod ugovorom Cleveland Cavaliersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od košarke se oprostio putem objave na Twitteru objašnjavajući što mu se događalo.

"Večer 30. srpnja bila mi je jedna od najtežih u životu. Um mi je potonuo u tamu. Znao sam da idem u ovom smjeru, ali nikada nisam mislio da ne kontroliram situaciju. Sljedeći dan sam odlučio prekinuti svoju profesionalnu karijeru. Odlučio sam vam poslati ovu poruku danas, jer je moja karijera u NBA ligi završena. Jednog dana, kada dođe vrijeme, želio bih sa svima vama podijeliti svoje cjelokupno iskustvo kako bih mogao pomoći drugima koji prolaze kroz slične situacije. Do tada bih to držao u tajnosti iz poštovanja prema svojoj obitelj i sebi samom, jer još uvijek radim na svom mentalnom zdravlju", poručio je Rubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa Španjolskom je 2019. osvojio naslov svjetskog prvaka, a bio je i proglašen MVP-em tog turnira. U karijeri je uz to osvojio i još dva zlata i dvije bronce s europskih prvenstava te srebro i broncu s olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo