DOKTOR KOŠARKE / Krunoslav Simon odigrao posljednju utakmicu za Hrvatsku: 'Ovo nije kraj kakav sam zamišljao, ali nije niti kraj svijeta'

Image
Foto: Profimedia

'Na žalost, treba se suočiti s realnosti i zaključiti da je Finska u ovom trenutku bolja od nas'

11.9.2022.
18:40
Profimedia
VOYO logo

Iskusni hrvatski bek Kruno Simon, doktor košarke kako nam je u studiju Net.hr-a za njega kazao Marin Rozić, je odigrao svoju posljednju utakmicu za Hrvatsku.

Image
BOMBA /

Marin Rozić u studiju Net.hr-a: 'Domet Hrvatske na jednom od najjačih EuroBasketa ikad je četvrtfinale. Imamo dobru reprezentaciju'

Image
BOMBA /

Marin Rozić u studiju Net.hr-a: 'Domet Hrvatske na jednom od najjačih EuroBasketa ikad je četvrtfinale. Imamo dobru reprezentaciju'

'Treba Fincima čestitati, odigrali su odlično'

"Na kraju dana, sve je to sport. Izgubili smo od reprezentacije koja je odigrala odlično i koja je imala igrača koji nam je zabio 43 poena. Nema tu puno filozofije, treba Fincima čestitati, jer su odigrali jako dobro. Što se nas tiče, mi smo opet bili u nekom toplo-hladno ritmu, kao što je to od početka. Na žalost, treba se suočiti s realnosti i zaključiti da je Finska u ovom trenutku bolja od nas", kazao je Kruno Simon nakon poraza od Finske u osmini finala EuroBasketa, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo odigrali toliko lošiju obranu od one u Milanu'

Nakon ovakvog dvoboja postavlja se pitanje zašto su hrvatski košarkaši odigrali toliko lošiju obrane nego u Milanu?

"Nismo mi odigrali toliko lošije sada. Igrali smo s reprezentacijom koja je atipična, koja nam ne odgovara po svojoj koncepciji i koja, usto, ima Markkanena. Čovjek je dao 43 poena, o čemu pričamo, kad netko stavi 43 poena na Eurobasketu, onda je to čudo. Nismo imali nikakve šanse da ga zaustavimo. Trebamo prespavati, odmoriti, nije mi lako odmah sve analizirati, vruće sam glave, puno je tu emocija...", govori Kruno Simon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Finci su zaslužili otići dalje'

Ovo nije kraj kakav je zamišljao?

"Nije, ali nije niti kraj svijeta. Uvijek sam se u karijeri trudio da ne padam u depresiju ili da ne ulazim u euforiju. Način na koji je odigrao Markkanen, kako su odigrali Finci, ma ljudi su zaslužili da idu dalje. A ja ću to preživjeti..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale EuroBasketa, uspješnija je u osmini finala u Berlinu bila Finska sa 94-86 (20-21, 25-22, 22-22, 27-21).

Briljirao je u sastavu Finske Lauri Markkanen sa 43 koša i 9 skokova, Sasu Salin je dodao 17, dok je u sastavu Hrvatske u svojoj možda i posljednjoj utakmici za reprezentaciju Bojan Bogdanović ubacio 23 poena, Jaleen Smith je ubacio 17, a Dario Šarić 12 uz 8 skokova i 6 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo