'Uništio me rođak koji je mogao popiti tonu alkohola'

'U vrijeme dugotrajnih rehabilitacija ostajao sam sam. Onda je u moj život ušao rođak koji je mogao popiti tonu alkohola. Svaki dan u našem je stanu bio tulum.

10.5.2012.
9:07
VOYO logo

Dvojica potencijalnih nositelja igre u Portland Trail Blazersima, Brandon Roy i Greg Oden tijekom ove su sezone dobili raskid ugovora privremeno prekinuvši karijere zbog kroničnih ozljeda.

Oden, centar kojeg je Portland izabrao prvog na NBA draftu 2007. godine, u pet je sezona provedenih u Portlandu prošao pet operacija koljena, odigravši u tom razdoblju samo 82 utakmice. Nije nastupao od prosinca 2009. godine, dok je u ožujku ove dobio otkaz. U srijedu je priznao da je tijekom posljednjih godina imao problema s alkoholizmom. Odgovornost za to preusmjerio je na rođaka iz Zračnih snaga SAD-a, koji se uselio u njegov stan u Portlandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vrijeme dugotrajnih rehabilitacija ostajao sam sam. Onda je u moj život ušao rođak koji je mogao popiti tonu alkohola i on me uništio. Svaki dan u našem je stanu bio tulum. Kada sam igrao dobro, pio sam iz radosti. Kada sam igrao loše ili bio ozlijeđen, pio sam zbog tuge. Postao sam alkoholičar", priznao je Oden, koji iduću sezonu planira propustiti, odmoriti se i ojačati koljena, nakon čega bi u jesen 2013. ponovno oprobao sreću u NBA ligi. Zbog degenerativne ozljede koljena, karijeru je kao igrač Portlanda prošlog prosinca također prekinuo 27-godišnji bek-šuter Brandon Roy. On trenutačno žestoko trenira i razmatra povratak košarci početkom iduće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo