'Kome smetamo, volio bih odgovor?'

2.6.2011.
19:20
VOYO logo

Nakon što je u drugoj finalnoj utakmici košarkaškog doigravanja za prvaka Hrvatske, CO Zagreb pobijedio Cedevitu u svojoj dvorani u Trnskom, predsjednik gostiju iz Sutinskih Vrela, Mladen Veder, održao je izvanrednu konferenciju za novinare.

Tema je bila suđenje i odnos prema njegovoj momčadi u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitam se kome smeta KK Cedevita, projekt koji radimo dušom i srcem. Čestitao bi Zagrebu i ne želim razgovarati o njima, razgovaram o okolnostima koje su dovele do njihove pobjede. Sumnjam u regularnost završnice prvenstva i jako sam iznenađen i ogorčen. Mnogi su me ranije upozoravali na mogućnost ovakvog raspleta događaja, a ja tada nisam vjerovao u to", pojadao se Veber.

Na kraju prvenstva najavio je mogućnost povlačenja iz košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozbiljno ću razmisliti što dalje sa svojim angažmanom. U ovakvoj hrvatskoj košarci, u koju smo ušli iz ljubavi, vladaju neki drugi interesi. Pitam se gdje je u takvom ozračju mogućnost da u košarku putem Atlantica krene i neki drugi ili treći veliki sponzor."

Na red je došla sporna utakmica u kojoj su Mravi pobjedom došli na korak do osvajanja naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U finalu prvenstva našla su se dva naša najbolja kluba, a ja se ozbiljno pitam sude li finale naši najbolji suci. Imamo četiri-pet euroligaških sudaca, a utakmicu je sudio samo jedan od njih. Zanimljivo je što ti naši najbolji suci istodobno sude u ruskoj ligi", obrušio se na suce i nastavio paljbu:

"Je li ovo prvenstvo u košarci ili u suđenju? Volio bih odgovor, da unaprijed znam da se ne moram nervirati. Ja u pogreške vjerujem, ljudski je pogriješiti jednom, dvaput, no ovo je bilo nekvalitetno suđenje u kojem smo mi bili ozbiljno zakinuti. Kada delegat pogriješi, kao na našoj prošlotjednoj utakmici kada nije primijetio tri stranca u terenu, ne vidimo nikakvu reakciju. S druge strane, kada je igrač ili trener kažnjen, tada se razglasi na sva zvona što je napravio i kako je sankcioniran."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se novinarima obratio i sportski direktor kluba Matej Mamić koji je sa stručnog stajališta govorio o kvaliteti suđenja.

"Triput sam gledao utakmicu i našao 25 očiglednih pogrešaka sudaca. Da je sve bilo pošteno, mi bismo dobili ovu utakmicu 15-20 koševa razlike. Vi znate kako se nekome daje vjetar u leđa. Kad smo mi trebali preuzeti kontrolu nad susretom, nakon svih onih cirkusa i tehničkih, zagrebašima nisu svirani očigledni koraci, nakon čega smo primili dvije trice. Mravi su izvlačili prekršaj samo na pogled. Dozvoljavamo da sudac može jednom, dvaput pogriješiti, no nama se dogodilo da jedan sudac u tri napada donese pet krivih odluka", smatra bivši reprezentativac koji je prokomentirao i slučaj Draper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitam se zašto Draper nije isključen? Zasigurno zato što ga je u prethodnoj akciji Mašić udario bez lopte i bez povoda. Baždarića su tukli cijelu utakmicu, a na njemu su suđeni rijetki prekršaji. Kako mu objasniti da on ima takav tretman."

Za kraj je Veber ponovio kako ipak ne vjeruje u teorije zavjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja u teorije zavjere u tom smislu ne vjerujem. Po meni odgovornost ide isključivo na one koji delegiraju suce i to vode."

Vezani članci:

arti-201106010125006 arti-201105280119006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo