KOJI JE VAS RASPLAKAO? / Izabrali smo 10 najemotivnijih sportskih događaja godine. Koji je vas najviše dirnuo?

Image

Godina na izmaku donijela je mnoge emotivne trenutke hrvatskom navijaču, a ovdje ćemo se prisjetiti tek nekih od njih.

24.12.2016.
9:00
VOYO logo

Da izbor ne bi bio odveć velik, a emotivnih trenutaka bilo je i više no što će ih sadržavati ova ponuda, poput, primjerice, suza Darija Srne s Eura koje su izvan svake konkurencije i nevezane sportskim rezultatom, svest ćemo cijelu stvar na četiri pojedinačne situacije s Olimpijskih igara i šest njih u momčadskim sportovima.

Image
DA TI SRCE PUKNE: /

Emotivni kapetan nije mogao sudržati suze za vrijeme hrvatske himne

1. Sandra Perković

Najbolja svjetska diskašica osvojila je zlato na Olimpijskim igrama, što, uvjetno rečeno, i nije bila neka senzacija, no emocije su divljale i kroz kvalifikacije i samo finale natjecanja. Perković je u kvalifikacijama startala s dva neispravna hica i tek u posljednjem izborila finale (64,81 m) kao trećeplasirana, a u borbu za naslov startala iznimno loše. Također u trećoj, presudnoj seriji bacila je jedini ispravan hitac finala (69,21 m, pet neispravnih), srećom dovoljan za novo olimpijsko zlato. https://www.youtube.com/watch?v=eLRCZo6i8bk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Sara Kolak

Od nje nitko nije očekivao baš ništa, senzacijom je prozvan njen ulazak u finale olimpijskog turnira u bacanju koplja za atletičarke, a ona je ispisala jednu od najvećih senzacija Igara u Riju osvojivši prvo mjesto. Sara Kolak je na OI došla s osobnim i hrvatskim rekordom od 63,50 metara, a potom u finalu bacila koplje na 66,18 metara i oduševila struku i javnost.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

FOTOGRAFIJE ZA VJEČNOST: Ovako je nova hrvatska olimpijska prvakinja doživjela osvajanje zlatne medalje

Image

FOTOGRAFIJE ZA VJEČNOST: Ovako je nova hrvatska olimpijska prvakinja doživjela osvajanje zlatne medalje

3. Damir Martin

Upravo epska borba u finalu samca viđena je na Igrama u Riju, a hrvatski veslač Damir Martin u toj je utrci najcjenjenije discipline veslačkog programa pokazao samu suštinu sporta u kojem je osvojio srebro sa sedam tisućinki sporijim vremenom od dvostrukog olimpijskog pobjednika Mahea Drysdalea. Kakva je to borba bila otkrivale su snimke nakon utrke pri čemu su obojica iscrpljeni, na granici gubitka svijesti ležali još dugo nakon izlaska iz vode.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Blanka Vlašić

Pretposljednjeg dana Igara na sceni je u finalu skoka u vis bila i Blanka Vlašić, nekoć najbolja visašica svijeta koja je u Brazil doputovala nespremna i koja je taj dan skakala uz velike bolove što je otkrilo i šepanje, ali i njene suze na zaletištu. Unatoč svemu, hrvatska rekorderka oko vrata je stavila još jedno olimpijsko odličje, ovaj put brončano.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Davis Cup

Hrvatska muška teniska izabrana vrsta izabrana vrsta igrala je u zagrebačkoj Areni mečeve finala Davis Cupa, a kroz ta tri dana emocije su ludovale. Euforiju koja je bila gotovo opipljiva nakon 2-1 prednosti i u nedjeljnom meču Marina Čilića protiv Juana Martina del Potra, u kojem je hrvatski tenisač imao 2-0 u setovima, break u petom i na kraju upisao poraz, ubrzo su zamijenile one druge koje su kombinirale Čilićev sa neuspjehom Ive Karlovića. Argentini je pripao naslov, Hrvatska u drugom finalu ovog natjecanja ostala pred vratima 'raja'.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Nogometni Euro, pobjeda protiv Španjolske

Scenarij iz snova i emocije do neba. Hrvatska je igrala posljednju, najtežu utakmicu skupine Eura protiv dvostrukih aktualnih europskih prvaka Španjolaca. Na klupi za pričuve ostali su lakše ozlijeđeni Modrić i Mandžukić, te Brozović, Strinić i Vida, a u sedmoj minuti ogleda zaostajala je Hrvatska 0-1. Golovima Nikole Kalinića (45) i Ivana Perišića (87) upisana je velika pobjeda i osvojeno prvo mjesto skupine. Ogroman obol dao je i golman Danijel Subašić, ne samo obranom jedanaesterca Sergiju Ramosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Nogometni Euro, poraz od Portugala

Jedan jedini poraz na Euru bio je dovoljan da se snovi o dobrom plasmanu hrvatske nogometne reprezentacije na kontinentalnoj smotri rasprše - poraz 0:1 od Portugala u utakmici osmine finala turnira. Kasnije prvaci do ove utakmice imali su tri remija u skupini, ova pobjeda bila im je prva, a stigla je nakon gola Quaresme u 117. minuti produžetka utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Plasman košarkaša na OI

Kada su to vjerojatno zaista samo rijetki očekivali, hrvatska košarka dobila je uzlet osvajanjem kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Torinu. Sve je jako loše izgledalo nakon otvarajućeg poraza od domaće reprezentacije Italije, a onda su uslijedili dani iz snova koji su kulminirali i pobjedom na Igrama u Španjolskoj. U polufinalu natjecanja je Hrvatska svladala favoriziranu Grčku, a u borbi za odlazak u Rio Italiju u produžetku sjajne utakmice. I vratila nadu u bolje sutra hrvatskoj košarci.

Image

9. Rukometni Euro, +14 protiv Poljske

Tek koji danas nakon poraza od osam razlike protiv Francuske, hrvatska rukometna reprezentacija igrala je utakmicu na Europskom prvenstvu protiv domaćina Poljske i senzacionalnom pobjedom od 14 golova razlike (37-23) izborila polufinale natjecanja. Pobjeda je opisana kao ogromno iznenađenje, a Hrvatska je u konačnici osvojila broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

10. Olimpijske igre, vaterpolo: Hrvatska – Francuska

Hrvatska je u posljednjem kolu faze po skupinama olimpijskog turnira izgubila od potpunog autsajdera Francuske s 8-9 i tako prepustila prvo mjesto u skupini Španjolskoj. Iako to nitko u našoj reprezentaciji neće nikada priznati, mnogi su uvjereni da poraz od Francuza nije bio slučajan, odnosno da je Hrvatska namjerno izgubila kako bi u četvrtfinalu izbjegla svjetskog i europskog prvaka Srbiju od koje je kasnije u finalu i poražena 11-7.

Image
Foto: AFP PHOTO, GABRIEL BOUYS
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo