Klinci iz Zagreba već vrijede milijune i milijune eura!

'Učinit ćemo sve da dečki ostanu što dulje.

10.5.2011.
10:42
VOYO logo

Trener zvučnog prezimena Andrej Tesla učio je niz nadarenih košarkaša tijekom 24 godine rada u klubu iz Trnskog, no sada ima u rukama posebno talentiranu generaciju. Grupu tinejdžera koji su proslavili ime Zagreba u Europi i suvereno osvojili juniorsku Euroligu.

Po povratku u hrvatsku metropolu Zagrebovi klinci izmamili su suze djelatnika kluba jer je 'šamaranje' europske elite, makar i u juniorskom uzrastu, najveći trenutak u povijesti tog košarkaškog kolektiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među onima koji su uživali gledajući pobjednike kao izlaze iz autobusa bio je i dopredsjednik Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova, koji je i najpozvaniji pričati o budućnosti tih nadarenih juniora. Može li Zagreb zadržati sve te klince do seniorske dobi?

"Učinit ćemo sve da dečki ostanu što dulje. Nemoguće je da sljedeće sezone netko ode. Zapravo, futurizam je govoriti o njihovu odlasku. Očekujem da će Šarić, Hezonja i Mavra biti sljedeće sezone među seniorima. Onaj tko će im biti trener morat će to prihvatiti i za njih naći minutažu", poručio je klupski 'vladar u sjeni' aktualnoj upravi Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, predvodnici novog vala u hrvatskoj košarci su Darijo Šarić, Mario Hezonja i Dominik Mavra. Prva dvojica su ujedno izabrana u najbolju petorku juniorske Eurolige, a tamo je trebao biti i treći koji je pomalo nepravedno zakinut.

"Ispočetka mi je bilo krivo, ali sam to prebolio", rekao je Mavra koji se prije šest mjeseci u Zagreb doselio s roditeljima iz Zadra, a u glavni grad, radi sportskog usavršavanja vlastite djece, preselile su se i obitelj Šarić (iz Šibenika) te Hezonja (iz Dubrovnika).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su svi oni na meti bogatih europskih klubova koji su spremni u njih uložiti silne novce jer Hrvati su ponovno hit europske košarke. 'Mali' Šarić (206 cm) je već prije dvije godine imao ponudu španjolske Tau Ceramice od tri milijuna eura, a sada vrijedi i puno više.

Tek nijansu manje vrijedi kadet koji je impresionirao Michaela Jordana (Hezonja) i sa samo 16 godina u Madridu nadigrao starije protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104210396006 arti-201104180739006 arti-201008160217006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo