FOTO: / Repesina Hrvatska je izbacena sa Svjetskog prvenstva

Hrvatska reprezentacija nije uspjela! Izabranici Jasmina Repese u dramaticnoj su zavrsnici osmine finala SP-a u Spanjolskoj izgubili od europskih prvaka Francuza sa 69:64.

6.9.2014.
14:49
VOYO logo

Repesini izabranici dobro su otvorili utakmicu. Hrvatska je odlicno igrala u obrani, razigrao se Bogdanovic u napadu i nakon deset minuta nasi su kosarkasi imali prednost od 15:7.

No Francuska je dosla do daha, krenula puno jace, razigrali su se Huertel i Batum, a Hrvatska je stala. Prednost se istopila do kraja poluvremena, a Francuska je u posljednjem napadu dosla do prednosti od 23:22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trecoj cetvrtini Repesina Hrvatska se raspala, sut za tri nije isao, tesko se dolazilo do lakih poena, a francuska prednost je rasla. Dionicu zavrsili s plus osam, a u posljednjoj cetvrtini dosli i na plus 12.

Ipak, onda su u zavrsnicu krenuli Tomic i Bogdanovic odveli utakmicu u dramaticnu zavrsnicu. Hrvatska je u zadnjoj minuti dosla na minus dva 62:60. No, u samoj zavrsnici hrvatski kosarkasi su promasili nekoliko suteva, Francuzi su pogadali slobodna bacanja i dosli do konacnih 69:64.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u nasim redovima bio je Bogdanovic s 27 koseva, Tomic je nadodao 15. Od ostalih nitko nije dohvatio dvoznamenkasti broj. Francuska tako ceka Spanjolsku u cetvrtfinalu, dok Hrvatska, nazalost, ide kuci.

SAD - Meksiko 86:63 FRancuska - Hrvatska 69:64 Dominikasnka Republika - Slovenija 61:71 Spanjolska - Senegal 89:56

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo