JORDAN JE JEDNIM POTEZOM PROKOCKAO ŠANSU ZA JOŠ NAJMANJE JEDNU TITULU: / 'Došao sam tamo, a papiri su već bili spremni'

Image
Foto: Profimedia

Cuban je htio uvjeriti Jordana da te 2001. godine potpiše za Dallas koji je već imao sjajnu momčad koja je bila među favoritima za naslov prvaka

7.5.2020.
14:30
Profimedia
VOYO logo

Bezbroj priča o Michaelu Jordanu ovih dana kruži medijima nakon što je televizijski program poharao dokumentarac "The Last Dance". Jedna od svakako najzanimljivijih priča jest ona vlasnika Dallasa Marka Cubana.

Jedan od najpopularnijih vlasnika momčadi u svijetu sporta ispričao je kako je upravo on trebao biti taj koji je trebao potpisati ugovor s Jordanom kad se drugi put vratio u NBA ligu. Jordan se, naime, vratio iz mirovine 2001. godine te potpisao s Washingtonom, odigrao je dvije sezone, a sve je svoje prihode od košarke donirao za pomoć unesrećenima nakon terorističkog napada 11. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dan kad je Michael potpisao s Washington Wizardsima, ja sam upravo u to vrijeme kupovao Mavse. Jordanov agent David Falk rekao mi je da odem porazgovarati s Michaelom", ispričao je Cuban za radijsku emisiju Dallas 105.3 The Fan.

"Kad sam stigao kod Falka u ured, ali tamo su već bili spremni papiri njegovog ugovora s Wizardsima. Pokušao sam ih nagovoriti da naprave ugovor sa mnom", rekao je vlasnik Dallasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

December 20, 2018 - Los Angeles, California, U.S - Mark Cuban, owner of the Dallas Mavericks attend their NBA game with the Los Angeles Clippers on Thursday December 20, 2018 at the Staples Center in Los Angeles, California. Clippers defeat Mavericks, 125-121., Image: 403728667, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

OVO SIGURNO NEĆE BITI PRIKAZANO U HIT DOKUMENTARCU O BULLSIMA: ‘Govorio mi je da će sedmi naslov uništiti Jordanovih šest’

Image
OVO SIGURNO NEĆE BITI PRIKAZANO U HIT DOKUMENTARCU O BULLSIMA: /

'Govorio mi je da će sedmi naslov uništiti Jordanovih šest'

Image
OVO SIGURNO NEĆE BITI PRIKAZANO U HIT DOKUMENTARCU O BULLSIMA: /

'Govorio mi je da će sedmi naslov uništiti Jordanovih šest'

Kakva bi to momčad bila

Cuban je htio uvjeriti Jordana da te 2001. godine potpiše za Dallas koji je već imao sjajnu momčad koja je bila među favoritima za naslov prvaka. Mavericksi su imali momčad u kojoj su bili Michael Finley, Steve Nash i Dirk Nowitzki koji su već tad smatrani jednom od najboljih trojki lige. No nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je koliko bi ta momčad ostvarila u dvije sezone u kojima je Jordan igrao u svom drugom povratničkom ciklusu. Zabijao je 22 poena po utakmici, ali s Wizardsima nije ušao u doigravanje, dok je Dallas imao ogromnih 57 pobjeda u sezoni 2001/2002. Tko zna, možda je prokockao šansu za još jednu titulu. Ili dvije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo