Hrvatski kosarkas porucio: 'Izbornik treba biti sposoban napraviti ugodaj u momcadi'

Najbolji hrvatski kosarkas Bojan Bogdanovic osvrnuo se na debakl reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Spanjolskoj.

17.9.2014.
9:26
VOYO logo

I nije mu bilo lako. Prvi strijelac hrvatske reprezentacije, i jedan od najboljih igraca na SP-u, jos je danima nakon debakla vrtio pricu o neuspjehu. Sto se dogodilo, gdje se pogrijesilo? Pitanja su na koje Bogdanovic zeli naci odgovor.

"Bilo mi je jako tesko. Nikada teze. Osjecaj nakon sto je zavrsila utakmica protiv Francuske bio je doista grozan. Zbilja sam bio utucen", objasnio je Bogdanovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na SP otisla kao cetvrta reprezentacija s posljednjeg Eurobasketa odigranom u Sloveniji prije godinu dana, a vratila se osramocena zbog ispadanja u osmini finala od europskih prvaka i trece momcadi SP-a, Francuske. Gdje je zapelo?

"Mislim da nismo bili racionalni. Neko nase prizivanje medalje u koje smo krenuli uoci pocetka SP-a, uoci odlaska u Spanjolsku, a pocevsi od mene, nije imalo prostora u realnosti. Mi toga nismo bili vrijedni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi kosarkaski strucnjaci, ne samo hrvatski, hvale potencijal koji ova reprezentacija Hrvatske ima. Jer ipak, tu su najbolji centar Eurolige Ante Tomic, ponajbolji mladi igrac Europe Dario Saric, uvijek sjajni Kruno Simon, novi naturalizirani Amerikanac i specijalist za obranu Oliver Lafayette, kapetan Roko Ukic...

"To je tocno, potencijal ove reprezentacije nije iskoristen do kraja. Ako ja nisam zadovoljan sam sa sobom, mislim da ni ostali ne mogu biti zadovoljni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon zavrsetka SP-a hrvatska javnost kao glavnog krivca ponajvise istice izbornika Jasmina Repesu. Hrvatski kosarkaski strucnjak i bivsi trener Mirko Novosel je ekskluzivno za Sportski.net kazao kako je Repesa pogrijesio kod igracke strategije za ovo SP, i kod priprema za natjecanje. Dosta je i onih koji misle da Repesa treba odstupiti s mjesta izbornika nacionalne vrste. Sto Bogdanovic misli o tome?

"To nije pitanje za mene i glupo je meni o tome govoriti. Postoje ljudi koji su u HKS-u zaduzeni za to i oni ce donijeti svoju odluku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakav izbornik treba Hrvatskoj?

"Trebao bi biti sposoban napraviti odlican ugodaj u momcadi, nesto sto smo imali u Sloveniji lani, kao i to da bi trebao najbolje iskoristiti sve potencijale koji se skrivaju u momcadi, a koje su igraci pokazali tijekom svojih klupskih sezona. Pri tome sam svjestan da igrati za klub i reprezentaciju nije isto", kazao je Bogdanovic za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo