Gube 2-0 u seriji / Trener Dallasa moli igrače: 'Nitko nikada nije sam dobivao, pa ne može ni Dončić!'

Image

Kao i uvijek, Dallas ne mora sumnjati u produkciju Luke Dončića. Slovenac je u prvoj utakmici zabio čak 45 poena, dok je u drugoj dodao njih 35

5.5.2022.
16:59
VOYO logo

Dallas Mavericksi završili su regularnu sezonu NBA lige na četvrtom mjestu Zapadne konferencije. U prvoj su rundi svladali petoplasiranu Utah Jazz, za koju igra i Bojan Bogdanović i time izborili drugu rundu doigravanja po prvi put od sezone 2010/11., kada su bili NBA prvaci.

Na žalost momčadi koju predvodi čudesni Luka Dončić, protivnik im je najbolja ekipa lige, Phoenix Sunsi. Prošlogodišnji NBA doprvaci pobijedili su na 64 utakmice u regularnoj sezoni i s 4-2 prošli prvu rundu doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franšiza iz Arizone pobijedila je prvu utakmicu s rezultatom od 121-114, a drugu utakmicu sa 129-109. Napad Sunsa pokazao se nezaustavljivim za Dallas, a opet igraju puno čvršču obranu protiv napada Dallasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba mu prava pomoć'

Kao i uvijek, Dallas ne mora sumnjati u produkciju Luke Dončića. Slovenac je u prvoj utakmici zabio čak 45 poena, dok je u drugoj dodao njih 35. Dončić u 18 playoff utakmica u karijeri ima prosjek od 33.5 poena, što je čak više od 33.4 poena koje je imao Michael Jordan.

"Prva stvar jest da netko mora pomoći Dončiću," rekao je NBA legenda i trener Dallasa, Jason Kidd. "Nitko nikada nije sam dobivao utakmice, pa ne može ni Dončić. Treba mu prava pomoć od onih koji to znaju obavljati najbolje, a za sada je to izostalo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto tako, moramo bolje igrati obranu. Ne možemo u doigravanju primati preko 120 poena po utakmici. Ovo je doigravanje, ovo je vrijeme kada se treba igrati momčadski i više njih se mora priključiti Dončiću. Samo tako možemo okrenuti situaciju protiv najbolje momčadi lige."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo