Jasmin Repesa otvoreno progovorio o debaklu Hrvatske

7.9.2014.
8:57
VOYO logo

"Ocekivali smo bolji rezultat na SP, ali prvenstveno da cemo igrati bolje. Zasto se to nije ostvarilo, pokazat ce analiza koju tek trebamo napraviti. Mi imamo mladu ekipu i u nasoj igri bilo je previse amplituda, uspona i padova. To se dogodilo i veceras, treca cetvrtina je bila katastrofalna, a posljednju smo odigrali jako dobro. Ipak, imamo mlade igrace koji dolaze i hrvatska kosarka ima svjetlu buducnost", kazao je Repesa na konferenciji za novinare.

On je istaknuo da su bili dobro pripremljeni za dvoboj protiv Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to tezak susret, pogotovo u fizickom smislu, ali to smo ocekivali i bili smo dobro pripremljeni za utakmicu. Otvorili smo fantasticno, nismo im dozvolili lake koseve. Rotacije nakon odlicnog pocetka bile su uvjetovane umorom nekih igraca i osobnim pogreskama, a nakon toga smo izgubili ritam", rekao je Repesa.

Za izbornika Repesu kljucnom se pokazala treca cetvrtina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pocetak trece cetvrtine bio je najlosiji dio utakmice. Francuzi su zabili puno lakih poena, a neki od njih su bili cista sreca. Ipak, u posljednjoj dionici nasli smo energije za povratak, dosli smo do prilike za potpuni preokret i pobjedu, ali promasili smo taj sut. Ta posljednja cetvrtina bila je najbolje sto smo odigrali na ovom SP-u", ocijenio je Repesa.

Na novinarski upit zasto je centar Ante Tomic, koji je odlicno odigrao u zadnjoj cetvrtini, otisao na klupu tri minute prije kraja i vise se nije vracao u igru, Repesa je odgovorio: "Svaki puta kada sam mijenjao Tomica to je bilo iz istog razloga, zato sto je bio umoran i zato sto je on to trazio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo