Šok u tornju: Očajne vijesti za Cibose

Trener Cibone Jasmin Repeša, navodno je prelomio i odlučio kako će sljedeće sezone karijeru nastaviti na klupi Unicaje.

28.5.2012.
17:14
VOYO logo

Nakon velike pobjede nad Cedevitom u prvoj utakmici finala domaćeg prvenstva i samo dan pred drugu utakmicu, poklonike Cibone šokirale su dvije vijesti.

Prema informacijama iz Španjolske, Jasmin Repeša je prihvatio ponudu Unicaje i vodit će u narednoj sezoni klub iz Malage. Andaluzijski klub već dulji period vabio je našeg stručnjaka, a on će se u Španjolskoj pojaviti kad ovog ljeta završi posao s hrvatskom reprezentacijom u kvalifikacijama za Eurobasket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim proslavljenog trenera, Cibona će navodno izgubiti i iznimno bitnog igrača u ovogodišnjem doigavanju. Prema pisanju portala Eurohoops.net Zach Wright se navodno dogovorio s Panioniosom, te bi od iduće sezone trebao preseliti u Grčku. Wright će navodno potpisati jednogodišnji ugovor s klauzulom koja će mu dozvoliti da bez ikakvih problema napusti klub ukoliko Panionios ne izbori Euroligu. Wright je već igrao u Grčkoj, točnije u momčadi Rethymnoa, a od svog dolaska u Cibonu bilježi prosjek od 8.8 poena, četiri asistencije i 3.7 skokova po susretu. Recimo i da je Wright, koji posjeduje putovnicu Bosne i Hercegovine, uvršten na širi popis reprezentacije koja će ovoga ljeta igrati kvalifikacije za Eurobasket 2013. godine koji će se igrati u Sloveniji.

Hrvatski strateg Neven Spahija od ponedjeljka više nije trener turskog košarkaškog kluba Fenerbahçe. Tu je vijest na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio turski klub. Razlog je razočaravajuća sezona u kojoj Spahija nije ispunio nijedan zadani cilj od strane uprave kluba. Fenerbahçe je ispao u Topu 16 Eurolige, a cilj je bio Final Four s obzirom da se isti održavao u Istanbulu. Drugi neispunjeni zadatak je tursko prvenstvo u kojem je bivša Spahijina momčad zaustavljena već u četvrtfinalu (Beşiktaş). Zbog istog je razloga otpušten i generalni menadžer kluba Aydin Örs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo