IZBORNIK NAKON ŽDRIJEBA PROGOVORIO O ACI PETROVIĆU I MOGUĆEM POVRATKU UKIĆA: / NBA igrači su spremi, ali ne i sigurni

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Hrvatska ima rekordan broj igrača u NBA ligi, ali izbornik je rekao da im mjesto u reprezentaciji nije sigurno

27.11.2019.
16:09
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija na kvalifikacijskom će turniru za Olimpijske igre u Splitu igrati protiv reprezentacija Tunisa i Brazila.

Kvalifikacije za Olimpijske igre održavat će se od 23. do 28. lipnja u splitskoj Spaladium Areni. U Splitu će se također u skupini B natjecati Njemačka, Rusija i Meksiko. Ako osvoji skupinu, Hrvatska će se za Olimpijske igre boriti s pobjednikom skupine B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izvlačenja skupina oglasio se izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić.

„Prije svega, turnir u Splitu moramo shvatiti kao veliku nagradu i veliku priliku za promociju košarke u našoj zemlji, a zatim kao priliku za plasman na Olimpijske igre. U ovom trenutku pričati o šansama je teško i prerano jer ne znamo u kakvim će sastavima biti druge reprezentacije, a ne možemo biti sigurni ni u sastav naše selekcije“, rekao je izbornik Mršić odmah po izvlačenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ACO PETROVIĆ STIŽE U SPLIT: /

Hrvatski košarkaši saznali s kim će se boriti za Olimpijske igre

Image
ACO PETROVIĆ STIŽE U SPLIT: /

Hrvatski košarkaši saznali s kim će se boriti za Olimpijske igre

Protiv Petrovića za Olimpijske igre

Jedan od najozbiljnijih protivnika Hrvatske u ove dvije skupine bit će Brazil s kojim je Aco Petrović pomrsio račune mnogim momčadima na prošlom Svjetskom prvenstvu.

„Aco Petrović je čovjek koji je dao puno za hrvatsku košarku kao igrač i kao trener. Siguran sam da ni njemu neće biti lako igrati protiv nas jer je posebno emotivan što se tiče Hrvatske“, rekao je izbornik za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima rekordan broj igrača u NBA ligi, ali izbornik je rekao da im mjesto u reprezentaciji nije sigurno.

„Vidjet ćemo koji će NBA igrači nastupiti. Ima ih sedam trenutno u Americi, a oni svi igraju pozicije od trojke do petice. Ne znači da će svih sedam nastupiti za reprezentaciju“, rekao nam je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

09.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 04. kolo, Nizozemska - Hrvatska. Eurobasket 2015 po prvi puta odrzava se u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Roko Leni Ukic. Photo:

Povratak Ukića?

Morali smo upitati izbornika i o 35-godišnjem Roku Ukiću za kojeg se sve više priča da mi se mogao vratiti u reprezentaciju. Mršić je samo kratko odgovorio:

„Igrat će oni najbolji. Moramo sastaviti momčad na koju će naši navijači biti ponosni.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što izbornik očekuje u Splitu i od Splita?

„Sigurno je da je ovo izuzetno jak turnir, najjači koji se igra na tlu Hrvatske od EuroBasketa 1989. u Zagrebu i siguran sam da će naša publika to prepoznati, da će dvorana u Splitu biti puna i da ćemo stvarno imati veliku podršku i vjetar u leđa od naše publike", rekao je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo