KLUB RASTE IZ SEZONE U SEZONU / Ivan Vrgoč novi igrač KK Dinamo: 'Dolazim u klub koji slaže baš dobru ekipu, a u trenera Josipa Sesara imam veliko povjerenje'

Image
Foto: KK Dinamo Zagreb

Ivan Vrgoč novi košarkaš KK Dinamo Zagreb

1.8.2023.
15:37
KK Dinamo Zagreb
VOYO logo

Novi igrač u KK Dinamo Zagreb. Ivan Vrgoč, 23-ogodišnji krilni centar, bit će u rosteru kojeg po novom vodi Josip Sesar, aktualni izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske. U redove Purgera dolazi iz momčadi Cedevite Junior, a u karijeri je igrao i u matičnom Splitu, te Škrljevu.

Image
RASTU IZ GODINE U GODINU /

KK Dinamo pokrenuo 'Poslovni klub': Inovativni način kakav u Hrvatskoj nije viđen

Image
RASTU IZ GODINE U GODINU /

KK Dinamo pokrenuo 'Poslovni klub': Inovativni način kakav u Hrvatskoj nije viđen

'Vjerujem Sesaru'

"Poziv novog trenera kluba Josipa Sesara i razgovor s njime me je uvjerio da se između par ponuda koje sam imao odlučim za Dinamo. Imam povjerenja u tog čovjeka, znam za njega od kada sam počeo igrati košarku, pratim ga otkad je uvodio Goricu iz druge lige među najboljih četiri u Hrvatskoj. Iz razgovora s prijateljima koji igraju ili su igrali u Dinamu sam dobio potvrdu koliko je klub uređen, a u razgovoru s vodstvom kluba sam saznao viziju daljnjeg rasta koji je primjetan već nekoliko sezona. Sviđa mi se što se sve zna u i oko kluba i vjerujem da sam donio pravu odluku", prvi su dojmovi Ivana Vrgoča po dolasku u KK Dinamo, klub koji raste iz sezone u sezonu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U narednoj sezoni se vidi najviše na poziciji četvorke, ali je spreman momčadi pomoći i na onoj petice.Slaže se dobra, baš dobra ekipa u Dinamu, ali ne želim ništa govoriti o ambicijama, čuvat ću ih za sebe. Imamo veliku perspektivu. Ma, čuo sam da je kemija u momčadi sjajna i uvjeren sam da ću se brzo prilagoditi. Mi novi igrači moramo dati novi impuls klubu. Mislim da nas sve čeka jača Premijer liga nego lani, dosta se klubova stabiliziralo i bit će zanimljivo i neizvjesno u svakoj utakmici. Mi moramo samo dobro trenirati, ići korak po korak", izjavio je Vrgoč koji ima iskustva igranja u Alpe Adria Cupu koji u narednoj sezoni premijerno čeka i momčad Dinama.

'Nadam se da ćemo ispuniti cilj'

"Imam zaista pozitivna iskustva iz tih utakmica i veselim se tim nadmetanjima. Iz svog iskustva znam da su sve ekipe u tom natjecanju tu negdje, u istom rangu. Svatko tu može svakoga iznenaditi i bit će to zanimljivo igrati. Nadam se da ćemo mi kao momčad ispuniti cilj koji će ljudi iz kluba postaviti pred nas", dodao je Vrgoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrgoč će za Dinamo debitirati u Veneciji, 4. rujna u pripremnoj utakmici protiv Umane Reyer, dok će u Draženovom domu se u novom dresu predstaviti u petak, 8. rujna u 19h protiv Panathinaikosa.

Image
Foto: KK Dinamo

Ivan Vrgoč

"E to me izričito veseli, te dvije utakmice. Svakom od nas igrača prilika za odmjeriti snage s takvim klubovima, s takvim igračima je veliki izazov. Čast je imati tako velike utakmice i u njima moramo dati sve od sebe, pogotovo u tim atmosferama, nadam se punih dvorana u Veneciji i Zagrebu - dodao je na kraju Vrgoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sesar: 'Dobili smo igrača sjajne radne etike'

Zadovoljstvo Vrgočevim dolaskom u Dinamo ne skriva niti trener Josip Sesar.

"Dobili smo igrača koji svojom kvalitetom i radnom etikom nam može puno pomoći. Pokriva pozicije četiri i pet i može prijetit s vanjskih pozicija sa šutom za tri poena, ali igrati i dolje na post poziciji. Mislim da će se brzo uklopiti u naš sustav i atmosferu koja vlada oko kluba, a koja je zaista sjajna i očekujem da na tragu prošlosezonskog rezultata kluba i on podigne svoju, ali i timsku igru", izjavio je Josip Sesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo