POTRESI U LOS ANGELESU / Istup velike NBA zvijezde: 'Ja nisam problem Lakersa. Od početka sam bio u središtu izmišljenih priča. Nisam dobio pravu priliku'

Image
Foto: Profimedia

'Mislim da ja nisam bio ovosezonski problem LA Lakersa. Od trenutka kada sam došao u ovaj klub čini mi se kako nikada nisam dobio pravu priliku, niti me se pokušalo iskoristiti da na pravi način pomognem momčadi. Od početka sam u Lakersima bio u središtu izmišljenih priča. Uvijek sam se morao iznova dokazivati, a nije baš bilo razloga za to'

12.4.2022.
13:27
Profimedia
VOYO logo

Velika NBA zvijezda Russell Westbrook ne smatra se odgovornom što su košarkaši Los Angeles Lakersa ove sezone potpuno podbacili u NBA ligi te su ostali čak izvan kruga play-ina Zapadne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S omjerom 33-49 LA Lakers su osnovni dio sezone završili na 11. mjestu Zapada te su na odmor otišli daleko prije nego su to očekivali sami, njihovi navijači, ali i pratitelji košarke.

Image
SEZONA ZA ZABORAV /

Kakav debakl Lakersa i LeBrona Jamesa: Ovo mu se nikada u karijeri nije dogodilo, Babo izborio playoff

Image
SEZONA ZA ZABORAV /

Kakav debakl Lakersa i LeBrona Jamesa: Ovo mu se nikada u karijeri nije dogodilo, Babo izborio playoff

'Nisam dobio pravu priliku'

"Mislim da ja nisam bio ovosezonski problem LA Lakersa. Od trenutka kada sam došao u ovaj klub čini mi se kako nikada nisam dobio pravu priliku, niti me se pokušalo iskoristiti da na pravi način pomognem momčadi. Od početka sam u Lakersima bio u središtu izmišljenih priča. Uvijek sam se morao iznova dokazivati, a nije baš bilo razloga za to“, rekao je američkim novinarima Westbrook.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na Twitteru se pojavio zanimljiv podatak, a taj je da je Russell Westbrook bio vodeći laker u skoro pa svakoj statističkoj kategoriji u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A doveden je da bi bio treća opcija", stoji u zaključku hoopsdontstop-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Frank Vogel smijenjen s mjesta trenera Los Angeles Lakersa ranije tijekom dana, Russell Westbrook otvorio je dušu o velikoj praznini koja je postojala između njih dvojice u njegovoj prvoj sezoni u L.A...

'Nikad prije nisam imao problema ni s jednim trenerom'

"Mislim da je to žalosno, da budem iskren, jer nikad prije nisam imao problema ni s jednim od svojih trenera", rekao je Westbrook u ponedjeljak, prenosi ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam siguran koji je bio njegov problem sa mnom ili nisam siguran zašto, ali ne mogu vam dati odgovor zašto se zapravo nikada nismo povezali", dodao je Russell Westbrook.

Westbrook, koji je bio najplaćeniji igrač tijekom košmarne sezone Lakersa 2021./22., također nije završio s borbama samo s trenerom. Usredotočio se na nekoliko drugih aspekata svog iskustva u Lakersima koji su pošli po zlu na njegovoj 21-minutnoj konferenciji za novinare, navodeći kako je osjećao da mu je učinjena nepravda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Protiv toga se uvijek treba stalno boriti. Jednostavno se ne daje poštena šansa. To je kao, 'OK, sada se moram boriti protiv ove izmišljene priče. Sada se moram boriti protiv ove. Sada Idem se boriti protiv ovoga. Sada se moram boriti protiv ovoga. Stalno su neke borbe od kad sam u Lakersima", istaknuo je Westbrook.

Kad su ga izravno pitali da navede jedan primjer izmišljene priče o vremenu koje je proveo u Lakersima, nije ponudio konkretan odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne", rekao je Westbrook. "Ne mogu. Znate primjere. Ne želim ulaziti u detalje, koja je priča, tko ju je napisao, zašto… besmisleno je. Zaista takvo što nije važno jer nije istina. Ako nije tako, ne dolazi od mene [nije istina]."

Alibi namjere Jamesa i Davisa

MVP lige 2017. također je rekao da su ponovljene namjere LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa da "puste Russa da bude Russ, da igra kao što inače igra" u dobivanju najbolje verzije bivšeg All-Stara bile neiskrene, odnosno alibi namjere...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, [to su rekli]", izjavio je Westbrook. – "Ali to nije bila istina", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su ga američki novinari zamolili da pojasni, Westbrook je rekao da se svelo na to da se dijelovi ne mogu nadopunjavati.

"To je kombinacija mjesta na kojem se nalazimo na parketu, pozicioniranja, kondicije i izazova, pokušaja i pogreške, mogućnosti da igramo na parketu jedni s drugima", naglasio je Westbrook i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Velika trojka LA Lakersa - James - Davis - Westbrook

"Pronalaženje načina da nas možete iskoristiti najbolje što možemo. To je tako jednostavno."

Ima opciju

Westbrook, koji ima opciju igrača za sljedeću sezonu vrijednu 47 milijuna dolara, nije imao jednostavan odgovor na pitanje planira li je iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umm, donijet ću odluku. Zato se to zove 'opcija igrača'."

Image
Foto: Profimedia

Potpredsjednik košarkaških operacija Lakersa i generalni menadžer Rob Pelinka nije se obvezao da će velikoj trojci James-Davis-Westbrook dati još jednu priliku sljedeće sezone, ako se Westbrook odluči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i svaki igrač, mi ćemo s njim surađivati ​​nakon što se donese odluka o tome što je najbolje za njegovu budućnost", izjavio je Pelinka.

"Budite uvjereni, tražit ćemo ispod svakog kamena načine da budemo bolji i otvoreni za sve što će poboljšati naš tim i dovesti nas u poziciju da se sljedeće godine natječemo na višoj razini nego ove godine", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Westbrook, koji je igrao u 78 utakmica i u prosjeku postizao 18,5 poena uz 44,4% šuta (29,8% iz 3), 7,4 skoka i 7,1 asistenciju po utakmici, priznao je da njegova produkcija nije zadovoljila njegove osobne standarde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, o Westbrooku je nakon razočaravajuće sezone govorio i LeBron James, apsolutno prva zvijezda kluba, koji je uglavnom hvalio svog suigrača.

LeBron James: 'Uvijek sam volio Russellovu strast na parketu i njegov natjecateljski naboj'

"Uvijek sam volio Russellovu strast na parketu i njegov natjecateljski naboj. Jednako ga zbog toga volim i sada kada dijelimo istu svlačionicu“, rekao je James, prenose američki mediji njegovu izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, 33-godišnji Westbrook očito kipti od nezadovoljstva pa je tako imao prigovore i na mnoge ostale adrese.

"Imao sam dojam i da se stalno moram dokazivati treneru Vogelu. Ne znam iz kojih razloga. Jesmo li pričali o taktici James, Davis i ja? Takvi razgovori nikada nisu bili baš vođeni“, rekao je košarkaš koji je dugi niz godina proveo u Oklahoma Cityju, a prije dolaska u Lakerse još je nosio dres Houstona i Washingtona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo