Prvi igrač momčadi / Indiana je bila u velikim problemima, a onda se 'ukazao' Babo: 'Nitko ovo nije očekivao!'

Image
Foto: AP Images

Uz našeg košarkaša važne uloge u pobjedi imali su Darren Collison sa 22 koša i Myles Turner

6.3.2019.
11:45
AP Images
VOYO logo

Nitko nije očekivao da ćemo biti u ovoj poziciji u kojoj smo sada, da ćemo i dalje igrati ovako dobro, izjavio je Bojan Bogdanović nakon domaće pobjede nad Chicagom 105:96 u kojoj je sa 27 koševa, šest skokova i dvije osvojene lopte bio jedan od najboljih igrača Indiane koja je na trećem mjestu Istočne konferencije, unatoč teškoj ozljedi najboljeg igrača momčadi Victora Oladipa.

Indiana je s učinkom 42-23 ispred Philadelphije (41-23) i Bostona (39-26), a bolji od Pacersa su samo Milwaukee (48-16) i Toronto (46-19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Victora Oladipa nema još od 23. siječnja, kad je teško ozlijedio koljeno i neće ga biti do kraja sezone, a nije poznato kad će se uopće vratiti na teren. S obzirom da je Oladipo i prije ozljede propustio 11 utakmica te da su Pacersi posljednje četiri utakmice bez Domantasa Sabonisa, koji je ozlijedio skočni zglob, momčad pod vodstvom Natea McMillana izvela je pravo malo čudo u dosadašnjem dijelu sezone.

Kako bi izostanak prve zvijezde momčadi i legitimnog kandidata za najboljeg šestog igrača NBA lige bio što manje vidljiv, morala je potegnuti cijela momčad, a prvi među jednakima često je bio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, koji je već petu utakmicu zaredom ubacio 20 ili više koševa te bio glavna pokretačka snaga u pobjedi nad Bullsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećaj je odličan. Bila je ovo važna pobjeda, posebno nakon posljednjeg poraza i loše odigrane utakmice", rekao je Bogdanović koji je za 27 koševa pogodio četiri od pet pokušaja za tricu i imao šut iz igre 9/14.

Uz našeg košarkaša važne uloge u pobjedi imali su Darren Collison sa 22 koša i Myles Turner koji je postigao 10 poena uz 11 skokova, ali je imao sedam blokada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da nam je obrana konačno proradila, posebno u posljednjoj četvrtini. U prvom poluvremenu smo se dosta mučili, čak i kad ih je Myles blokirao, oni bi pokupili te lopte i pogađali iz druge prilike", rekao je hrvatski košarkaš čiji su koševi pokretali momčad kad su se Bullsi približili te čak i poveli sredinom posljednje četvrtine (86:85).

Tada je Bogdanović ubacio dva bacanja i pogodio tricu, što je pokrenulo seriju Pacersa 9:0, nakon čega gosti, predvođeni Zachom LaVineom koji je ubacio 27 koševa, više nisu opasnije zaprijetili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 42 pobjede Indiana je gotovo i teoretski osigurala plasman u doigravanje, a sljedećih 17 utakmica će odrediti s koje će pozicije ući u završni dio sezone. "Ludilo ožujka" je termin koji se koristi za doigravanje u američkoj sveučilišnoj ligi (NCAA), ali se bez ustručavanja može primijeniti i na Indiana Pacerse i raspored koji ih očekuje do kraja tekućeg mjeseca. U njemu će odigrati još 12 utakmica, od toga će čak osam biti u gostima, redom kod momčadi koje se bore za doigravanje ili hvataju što bolju poziciju (Milwaukee, Philadelphia, Denver, Portland, LA Clippers, Golden State, Oklahoma City, Boston).

"Imamo težak raspored, ožujak će biti naporan. No, nitko nije očekivao da će biti u ovoj poziciji u kojoj smo sada, da ćemo i dalje igrati ovako dobro. No, još uvijek smo tu i dovoljno smo dobri da i u ožujku igramo na visokoj razini", zaključio je Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo