Igrač koji želi hrvatski dres u najboljoj petorci sezone

Sjajan uspjeh košarkaša Cedevite u Eurocupu nije prošao nezapaženo. Nakon Ace Petrovića na red su došla i priznanja igračima.

6.4.2011.
21:15
VOYO logo

Nakon 152 odigrane utakmice u ovogodišnjoj sezoni Eurocupa novi prvak bit će poznat nakon završnog turnira koji se održava u talijanskom Trevisu 16. i 17. travnja. No, prije same završnice iz ureda Eurolige došla su priznanja najistaknutijim osobama ovogodišnjeg natjecanja. Nakon što je Aco Petrović proglašen za najboljeg trenera natjecanja, red je došao i na same igrače.

Prva violina Acine momčadi, Amerikanac Dontaye Draper uvršten je u najbolju petorku cijelog natjecanja kao najbolji razigravač. Kao razlog navodi se kako je Draper ključna figura ovogodišnjeg Cedevitinog uspjeha, posebno u drugom dijelu sezone kada je za protivničke obrane bio gotovo nezaustavljiv. S prosječnim učinkom od 16 koševa po utakmici, gotovo sedam asistencija i tri ukradene lopte, Draper je statistički i prvo ime cjelokupnog ovogodišnjeg natjecanja Eurocupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov sunarodnjak Bracey Wright drugi je igrač Cedevite kojeg je ured Eurolige nagradio uvrštavanjem među najbolje. Wrightu je pripala čast biti članom druge, rezervne petorke. U kratkom periodu otkada je na sebe navukao dres kluba koji nosi ime popularnog osvježavajućeg napitka, Wright je ugradio veliki obol u Acinoj momčadi. Pet je puta ubacio 23 poena i treći je strijelac završnice natjecanja s prosjekom od 18.5 koševa.

Vrijedi napomenuti da su uz Drapera u najboljoj petorci natjecanja uvršteni još i Layday i Lampe iz Uniksa, Benettonov Smith, te Kirksay iz Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo