Igokea odlučuje u subotu o Fajnal foru

I dalje je nepoznato da li će završni turnir ABA lige biti odigran u Laktašima

28.3.2013.
14:27
VOYO logo

Predsednik Igokee Boris Spasojević rekao je da će u subotu na sednici Upravnog odbora biti odlučeno da li će taj klub organizovati završni turnir ABA lige.

- Na sednici Upravnog odbora, koja će se održati u subotu od 18 sati, odlučićemo, između ostalog, i o predlogu trenera Dragana Bajića o otkazivanju Fajnal fora Jadranske lige u Laktašima - rekao je Spasojević agenciji Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Igokee Dragan Bajić pozvao je u utorak čelnike kluba da otkažu organizaciju završnog turnira Jadranske lige u Laktašima, nezadovoljan pravilima koja određuju plasman u Evroligu.

Igokea je takmičenje u regularnom delu Jadranske lige završila na prvom mestu, pa joj prema propozicijama tog takmičenja pripada direktan plasman u Evroligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, prema pravilima Evrolige, Igokea ne ispunjava uslove za B licencu, pa je odlučeno da direktno u najjače evropsko takmičenje idu finalisti Fajnal fora, a u kvalifikacije bolje plasirani polufinalista iz regularnog dela.

- Četiri srpska kluba će igrati na završnom turniru i to dovoljno govori. Trebalo bi da se nešto reorganizuje, da imamo drugačiji pristup Jadranskoj ligi i Evroligi - rekao je Spasojević, koji je dodao da je Igokea dobila veliku podršku od Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, kao i pojedinih klubova regionalnog takmičenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završni turnir Jadranske lige igraće se od 25. do 27. aprila, a za trofej će se boriti Partizan, Crvena zvezda, Igokea i Radnički iz Kragujevca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo