ZU POLUDI / Kamen, krš i maslina: Ivica Zubac trijumfalno kroz Chicago; Spustio je rampu i došao do učinka o kojem priča čitava Amerika

Image
Foto: Profimedia

Clippersi se vratili protiv Bullsa i nastavili uspješni period, Ivica Zubac ostvario double-double učinak

1.2.2023.
6:48
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Los Angeles Clippersa noćas su po hrvatskom vremenu trijumfirali na gostovanju u Chicagu kod Bullsa 108-103, a najbolji naš centar, Čitlučanin Ivica Zubac, pružio je novu dobru predstavu u NBA ligi. Na stranu posljednji susret protiv Clevelanda i samo 2 poena u porazu, ovog je puta ostvario svoj double-double učinak, uobičajen za njega. Prema podacima Top Data NBA - Ivica Zubac došao je do 1900 obrambenog skoka u NBA ligi. Izvor ove informacije je uz spomenuti Twitter profil i NBA Alerts.

Image
DOMINACIJA /

Moćni Ivica Zubac u 11 sekundi uzeo blokadu, napadački skok i poen: Pogledajte ovo ruganje

Image
DOMINACIJA /

Moćni Ivica Zubac u 11 sekundi uzeo blokadu, napadački skok i poen: Pogledajte ovo ruganje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Double-double u Chicagu

Inače, u posljednjih 4 dvoboja Ivica Zubac tri je puta išao na dvozmanenkasti broj poena. Inače, tri puta ove sezone Zu je išao na 12 skokova u jednoj utakmici, uključujući i noćašnju. Za 28 minuta provedenih na parketu Ivica Zubac ostvario je konačni učinak od 14 poena, 12 skokova i čak 3 blokade. Drugi put ove sezone imao je 3 blokade u utakmici, a dva puta se zaustavio na 4 - što mu je ovosezonski rekord. OVDJE pogledajte njegovo moćno zakucavanje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji košarkaš Clippersa Kawhi Leonard zabio je 33 koša, a Norman Powell 27 i pomogli su dečki Los Angeles Clippersima da ostvare pobjedu na teškom i zahtjevnom gostovanju. Nominalno druga zvijezda momčadi Paul George dodala je 16 poena i 10 skokova za Clipperse, koji su dobili sad šest od posljednjih sedam susreta u ligi.

Crnogorac Nikola Vučević je imao 23 poena i 14 skokova za vodstvo Bullsa, koji su izgubili prvu od četiri utakmice na domaćem terenu. Fantastični DeMar DeRozan dodao je 20 koševa, a virtuoz pod obručima Zach LaVine završio je s 18 koševa i 14 lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles je vodio 85-84 nakon tri četvrtine i nije gubio u četvrtoj, ali nije mogao uzdrmati Bullse do posljednjih sekundi. Pri rezultatu 106-103, Leonard je ukrao loptu LaVineu i izveo oba slobodna bacanja s 5,2 sekunde do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Obrana je razlog naših pobjeda'

"To je razlog zašto pobjeđujemo, jer nas obrana nosi. Dobro igramo obranu kao momčad", rekao je George.

"Mislim da smo uhvatili ritam zahvaljujući obrani i uspjeli smo ostati u igri do kraja", dodao je George.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles je imao 15 ukradenih lopti dok je Chicago iznudio sveukupno 20 izgubljenih lopti, dva puta ispod najgore ocjene Bullsa ove sezone.

Image
Foto: Profimedia

Powell je u međuvremenu ušao s klupe i sam nadmašio rezerve Bullsa, završilo je u brojkama 27-20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je trenutni napadač", kazao je trener Tyronn Lue. “Samo uđi u igru ​​i on može brzo krenuti. Bio je ogroman i jak za nas večeras.”

Clippersi su sredinom druge četvrtine zaostajali čak 19 poena, ali su na poluvrijeme otišli u svlačonicu sa samo -2. Bilo je 58-54. Zahvaljujući seriji od 16-2 u posljednjim minutama društvo iz Kalifornije bacilo je u očaj košarkaše Bullsa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bez obzira kako izgubiš, to je sra*je. Točka", rekao je DeRozan. "Takva momčad, dečki veterani, izuzetno dobro trenirani, neće oni nikad odustati", dodao je DeRozan, prenosi njegovu izjavu ESPN pozivajući se na AP.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo