SVAKA ČAST / Hrvatskim navijačima nikada nije bio dovoljno dobar, a sada je preskočio legendu svjetske košarke i ispisao povijest

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Ante Tomić u karijeri je igrao za Zagreb, Real Madrid, Barcelonu i Joventut

25.4.2022.
16:28
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić (35) upisao je tri skoka tijekom pobjede svog Joventuta 76-70 nad Unicajom iz Málage, čime je postao šesti igrač po broju skokova u povijesti španjolske lige.

Image
'NA TOME ĆEMO RADITI' /

Ivanušec otkrio kako je Čačić 'probudio' Dinamo, evo što je rekao igračima na prvom treningu

Image
'NA TOME ĆEMO RADITI' /

Ivanušec otkrio kako je Čačić 'probudio' Dinamo, evo što je rekao igračima na prvom treningu

Tomiću su u subotu trebala tri skoka da prestigne nekadašnjeg litavskog igrača legendarnog Arvidasa Sabonisa, a premda u prvom poluvremenu nije ostvario niti jedan skok, u drugom dijelu je postigao cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski centar s ukupno 2.905 skokova mogao bi još tijekom regularnog dijela prvenstva preskočiti i nekadašnjeg španjolskog košarkaša Juana Antonija Orenju koji na petom mjestu ima 29 skokova više.

Veliki pothvat

Najviše skokova u povijesti španjolske lige ima donedavni Realov igrač Felipe Reyes s 4.725 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Tomić je od 2010. do 2012. igrao za Real Madrid od kuda je prešao u Barcelonu, gdje je bio do ljeta 2020. Odande je preselio u Badalonu, gradić u predgrađu Barcelone, gdje nosi crno-zeleni dres Joventuta. Joventut se nalazi na trećem mjestu u prvenstvu iza Real Madrida i vodeće Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Tomić svoju je karijeru počeo u KK Zagrebu, u kojem je igrao od 2004. do 2010. godine. Kao mladić je igrao na poziciji beka, zbog čega je uvijek imao sjajan osjećaj za igru. Ipak, mnogi navijači smatraju da nije davao dovoljno za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, zbog čega nikada nije bio omiljen u navijačkim krugovima. On je iz godine u godinu bio jedan od najboljih centara u španjolskoj ligi i Europi.

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Hrvatski košarkaši protiv Gruzije su odigrali posljednju utakmicu u zagrebačkoj Areni na ovogodišnjem Eurobasketu. Sada slijedi put u Francusku i nokaut-faza natjecanja.

Sa Zagrebom je jednom osvojio hrvatski kup, dok je isto natjecanje u Španjolskoj osvajao u četiri navrata. 2009. godine bio je MVP ABA lige. S Barcelonom je bio prvak Liga ACB, u četiri navrata je bio dio najbolje petorke u Španjolskoj, dok je u dva navrata bio među najboljim u Euroligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo