VEĆ JE IGRAO ZA NJIH / Hrvatski prvak predstavio pojačanje: 'Prošlu sezonu odigrao je na vrhunskoj razini'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ugovor je potpisao na jednu sezonu, uz opciju produžetka na još jednu

18.7.2023.
13:57
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Lovro Mazalin, 26-godišnji košarkaš koji je prošle godine nastupao za Cibonu, novi je igrač Zadra, objavio je hrvatski prvak.

Image
ORIGINALAN POZIV /

Spektakl u Zagrebu: Dinamo će odmjeriti snage sa šesterostrukim prvakom Europe, ulaznice su puštene u prodaju

Image
ORIGINALAN POZIV /

Spektakl u Zagrebu: Dinamo će odmjeriti snage sa šesterostrukim prvakom Europe, ulaznice su puštene u prodaju

"Mazalin se vraća u klub u kojemu je već igrao u sezoni 2016./17., tada na posudbi iz Cedevite, a svojim dobrim partijama privukao je pažnju brojnih klubova. Ipak, presudio je poziv iz grada u kojemu je već doživio poznatu košarkašku atmosferu te je odlučio potpisati ugovor i pridružiti se momčadi Danijela Jusupa u novoj sezoni", pišu službene stranice kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor je potpisao na jednu sezonu, uz opciju produžetka na još jednu.

"Doveli smo hrvatskog reprezentativca, košarkaša koji ima iskustvo igranja u Zadru. Prošlu sezonu u Ciboni odigrao je na vrhunskoj razini i vjerujem da će nam dati veliki doprinos u sljedećoj. Razgovori oko novih prinova i dalje traju, prioritet su nam centarska i bekovska pozicija, a razgovaramo naravno i s Lukom Božićem. U svakom slučaju, želja nam je zatvoriti roster do početka kolovoza te ćemo ostatak momčadi definirati u sljedećih nekoliko dana", kaže sportski direktor Zadra Denis Pleslić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mazalinov košarkaški put krenuo je iz rodnog Siska, a najviše vremena proveo je u Cedeviti, u kojoj je igrao od 2013. do 2016. godine. Po jednu sezonu odradio je u Zaragozi i Sparsima iz Sarajeva, dvije u Gorici i zatim po još jednu u Francuskoj (Poitiers Basket 86) i Ciboni.

Bio je član poznate juniorske generacije pod vodstvom Ante Nazora, koja je 2015. godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine u ABA ligi postizao je u prosjeku 12 poena, uz pet skokova i 2,6 asistencija po utakmici. U HT Premijer ligi postizao je 15 poena uz devet skokova i tri asistencije.

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo