Hrvatska dobila novog Dražena Petrovića?

Devet pobjeda u nizu nanizali su mladi hrvatski košarkaši na putu do zlata na Eurobasketu, gdje su obranili naslov osvojen prošle godine u Crnoj Gori.

8.8.2011.
14:52
VOYO logo

Nakon što je prošle godine Dario Šarić predvodio Hrvatsku do naslova najboljih u Europi, a sebi priskrbio titulu najkorisnijeg igrača turnira u kategoriji igrača do 16 godina, samo godinu dana kasnije ista je stvar pošla za rukom Mariju Hezonji.

Mlada nada Zagreba u Češkoj je protivnicima u prosjeku zabijao 20 koševa i imao 8,2 skokova po utakmici. Oduševio je sve koji vole ovaj sport, a u kući proslavljenog hrvatskog košarkaša Franje Arapovića za vrijeme finala moglo se čuti komentara "kako taj mali ima nešto draženovsko u sebi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za najkorisnijeg igrača turnira primio je iz ruku uglednog stručnjaka Svetislava Pešića, a uz to uvršten je i u idealnu petorku prvenstva, zajedno s Česima Peterkom i Kourilom, Francuzom Inglisom i Španjolcem Diopom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zlatnoj generaciji hrvatskih košarkaša svoje mjesto našla su i dva brata blizanca, Karlo i Bruno Žganec, kao i sin Franje Arapovića, Marko. Franjin sin je godinu mlađi od svih njih, pa je tata bio ponosan i na sedam minuta na terenu u finalu.

"Ja sam presretan što je on bio u toj momčadi, jer je godinu mlađi", rekao je legendarni hrvatski centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su izbornik Ante Nazor i njegovi klinci ponovili lanjski trijumf Dražena Brajkovića i vrste koju je predvodio Dario Šarić. Nakon završne sirene veselju Hrvata nije bilo kraja. Tomić je ljubio kameru, Jukić je u publici pronašao hrvatsku zastavu, a Hezonja i Karlo Žganec su izrezali mrežice za uspomenu i stavili ih oko vrata.

Vezani članci:

arti-201108070050006 arti-201108060044006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo