HRVATI ODUŠEVILI: / Fantastični Bogdanović bio najbolji, Zubac i Šarić pokazali klasu; Babo u trećoj četvrtini proživio pravu dramu

Image

Trojica hrvatskih košarkaša pokazala klasu protekle noći u NBA ligi

14.4.2021.
7:59
VOYO logo

Trojica najboljih hrvatskih košarkaša Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac ostvarili su noćas po hrvatskom vremenu u NBA ligi pobjede sa svojim klubovima i pritom imali zapažene partije. Svi navedeni išli su iznad 10 poena. No, idemo redom...

Image
DONČIĆEV 'NEMOGUĆ KOŠ' POSTAO JE PRAVI HIT NA INTERNETU: /

Pogledajte potez Slovenca kojem se divi košarkaški svijet

Image
DONČIĆEV 'NEMOGUĆ KOŠ' POSTAO JE PRAVI HIT NA INTERNETU: /

Pogledajte potez Slovenca kojem se divi košarkaški svijet

Bogdanović ubacio 23

Babo je u pobjedi svog Utah Jazza, trenutno najbolje momčadi NBA lige nad Oklahoma City Thunder u Salt Lake Cityju 106:96, bio najefikasniji košarkaš svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 36 minuta provedenih na parketu ubacio je 23 poena uz 7 skokova i jednu asistenciju. Šut za dvicu imao je 6-14, za tricu 1-3 uz slobodna 10-10. Bila je ovo 13 partija za Babu u ovoj sezoni u kojoj je zabio najmanje 20 poena. Trenutno je na prosjeku od 15.1 poen, 3.9 poena i 1.8 asistencija. Rođeni Mostarac znao je da će Jazz od njega htjeti da preuzme vodeću ulogu u izostanku tri bitna igrača Utaha. Donovan Mitchell uz njega je zabio 22...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo igrača koji su potegnuli u ovoj back to back utakmici, pa sam ja trčao i zabijao, te iznuđivao prekršaje", kazao je Bogdanović nakon utakmice, prenosi ESPN.

Luguentz Dort postigao je 42 poena što mu je najviše u karijeri, a Moses Brown imao je 12 poena i 15 skokova za Thundere, koji su izgubili sedam zaredom i 10 od posljednjih 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović, koji je u posljednjoj utakmici postigao season-high 33 poena, ovog je puta napustio ono svoje poznato mjesto na perimetru te je loptu doveo pod koš i iznudio deset prekršaja na sebi, nakon kojih je pucao slobodna a to je napravio maestralno 10-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam da moram biti agresivniji ove posljednje dvije utakmice," izjavio je Bogdanović i nastavio:

"Bit će velika stvar ako završimo kao prvi ili drugi. Iako smo odmarali neke dečke odigrali smo dobro. Iako je naš trener odlučio odmarati neke igrače mi svejedno imamo kvalitetu svladati bilo koga u ligi. Nije bilo dobro to što smo započeli utakmicu bez energije i u obrani i u napadu ali već smo ove sezone na takav način započinjali susret. Protiv vrhunskih momčadi bit će teško tako parirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, bolovima je Bogdanović držao desno zapešće nakon što je u trećoj četvrtini srušen na pod. Operacija tog zgloba završila je njegovu sezonu prije balona prošle sezone. Bogdanović je nastavio igrati i bio je ključ za postignutu prednost Utaha 66:38 u drugoj i trećoj četvrtini. Mitchell, koji je u prethodne četiri utakmice postizao preko 40 poena, nije trebao biti gotovo toliko dominantan protiv Thundera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudy Gobert imao je 13 poena, 14 skokova i sedam blokada za Utah, koji je držao Thunder do 38,7% šuta.

Jazz je iskoristio seriju 12-0 nakon ruba poluvremena 55-53 da bi otvorio utakmicu iz neposredne blizine. Mitchell je uzastopno postizao trice kako bi ograničio niz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thunder nikada nije ušao unutar jednoznamenkastih brojeva do posljednjih nekoliko minuta, jer je Utah pogurao vodstvo na čak 25 poena.

Mike Conley, koji se odmarao kad su Jazzima prekinuli niz od 24 pobjede domaćih pobjeda, imao je 15 poena i season-high 14 dodavanja za vodeći Utah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Georges Niang prvi je put u sezoni i drugi u petogodišnjoj karijeri započeo susret u petorci Jazza i postigao 18 poena, uključujući šest trica. Imao je 10 skokova, najviše u sezoni...

"Dobio je veću priliku, više minuta, a ponekad kad se to dogodi, dečki pokušavaju učiniti više, ali u Georgeovom slučaju ono što je učinio bilo je puno", kazao je trener Utaha Quin Snyder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac imao 14 poena uz 7 skokova za 26 minuta

Los Angeles Clippersi su na gostovanju u Indianapolisu kod Pacersa pobijedili 126:115 a Zubac je utakmicu započeo u petorci i za 26 minuta igre ostvario je učinak od 14 poena uz 7 skokova za 26 minuta igre. Šut iz igre imao je 7-8 uz dva dodavanja. Bila je ovo treća uzastopna utakmica za Zupca u kojoj je imao najmanje 10 poena, četvrta od posljednjih 5. Dvadeset i sedmi put Zubac je ove sezone imao dvocifreni učinak u poenima. Trenutno je Zu na prosjeku od 8.7 poena, 7.3 skoka i 1.2 asistencije po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul George nastavio je dominirati i protiv svoje bivše momčadi utrpavši ovog puta 36 poena i vodeći Los Angeles Clipperse do pobjede. Clippersi su pobijedili i šestu uzastopno, ukupno su slavili u 14 utakmica od posljednjih 17 odigranih susreta i trenutno su treća momčad Zapada.

George je također imao sedam skokova i osam asistencija te je sad na 4: 0 u Bankers Life Fieldhouseu otkako su ga Pacersi u srpnju 2017. trgovali Oklahoma Cityjem. U svakoj od posljednje četiri utakmice Clippersa dosegnuo je najmanje 30 poena i to bez All-Star suigrača Kawhija Leonarda, koji je ozlijedio desnu nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ono što moramo učiniti", rekao je George i nastavio:

"Jednostavno moramo igrati tako. To je samo način na koji moramo završiti utakmicu ali način na koji moramo igrati", prenosi ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

George je tijekom uvoda u predigru čuo podsmijehe tijekom utakmice u uglavnom praznoj areni. Već je to prošao, dva puta je pobijedio u Indianapolisu s Thunderom, s razlikom od pet i osam poena i dva puta s Clippersima, oba puta s 11 bodova razlike. Georgeova velika noć nije iznenadila trenera Tyronna Luea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da Paul uzima ono što mu daje obrana, odnosno iskorištava propuste suparničke obrane", kazao je Lue. Indianu je predvodilo Malcolm Brogdon s 29 poena. Caris LeVert postigao je 26 kada su Pacersi prekinuli niz od tri poraza.

Šarić za 18 minuta stavio 13 poena uz 5 skokova

Phoenix Sunsi Darija Šarića na svom su parketu svladali prošlogodišnjeg finalistu NBA lige Miami Heat 106:96 a Šibenčanin je, ušavši s klupe za rezervne igrače, za 18 minuta igre ubacio 13 poena uz 5 skokova. Šut za dvicu imao je 4-5, za tricu 0-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić ove sezone ima 9.7 poena, 4.1 skok i 1.3 dodavanje po susretu. Inače, dvije najveće zvijezde Sunsa Devin Booker i Chris Paul nisu imali svoju noć pa su igrači s klupe morali više zapeti. Booker je zabio svega 12 poena, Paul 5 uz devet asistencija. Bila je ovo 10 pobjeda Sunsa u posljednjih 11 susreta, čime su zauzeli drugu poziciju na Zapadu i trenutno su treća najbolja momčad lige sa skorom 39-15. Ako gledamo još dalje u prošlost onda možemo vidjeti kako su Sunsi pobijedili 17 u posljednjih 21 utakmicu.

Cam Johnson zabio je stoga 15 poena, Payne 14, Torrey Craig 14 i spomenuti naš Dario Šarić 13. Jevon Carter dodao je devet poena uz tri trice. Paul je rekao da ga nije iznenadilo što je klupa uspjela odraditi svoj posao.

Durant ubacio 31 poen

Susret Minnesota Timberwolvesa i Brooklyn Netsa odigran je s danom odgode u Minneapolisu zbog tragične pogibije Dauntea Wrighta, a dvoboj je počeo minutom šutnje u njegovu čast. Kad je susret počeo, na terenu je praktički postojala samo jedna momčad, Netsi koji su vodili od početka do kraja te ostvarili uvjerljivu 127:97 pobjedu iako u sastavu nisu imali Jamesa Hardena i Kyriea Irvinga. No, zato je na terenu bio Kevin Durant koji je vodio svoju momčad sa 31 košem, dok Wolvesima nije pomoglo 27 ubačaja Anthonyja Edwardsa.

Netsi su se ovom pobjedom izjednačili s Philadelphia 76-ersima na vrhu Istoka, oba sastava su na omjeru 37-17, dok su Wolvesi posljednji na Zapadu i u čitavoj ligi sa 14-41.

Pobjeda Lakersa u Charlottei

Prvaci Los Angeles Lakersi su uspjeli kao gosti svladati Charlotte Hornetse s 101:93 u dvoboju u kojem su oba sastava igrala bez svojih najboljih igrača. Ključnom se pokazala trica Alexa Carusa za vodstvo Lakersa 95:91 45 sekundi prije isteka vremena. Prvake je predvodio KyleKuzma sa 24 košea, Dennis Schroeder je dodao 19, a Caruso 13. Kod Hornetsa su najučinkovitiji bili Devonte' Graham sa 19 poena i Caleb Martin sa 17 ubačaja i 10 skokova.

Lakersi su sa 34-21 peti na Zapadu, dok su Hornetsi sa 27-26 sedmi na Istoku.

Vrlo je zanimljivo bilo u Portlandu gdje su Boston Celticsi svladali domaće Trail Blazerse sa 116:115. Jayson Tatum pogodio je tricu za vodstvo Celticsa 116:112 7.8 sekundi prije kraja samo da bi Damian Lillard uzvratio tricom za 116:115 5.0 sekundi prije isteka vremena. Potom je Marcus Smart promašio oba slobodna bacanja 3.5 sekunde prije zvuka sirene, no u preostalom vremenu Lillard je mogao samo baciti loptu prema obruču preko čitavog terena. Tatum je bo najbolji kod Celticsa sa 32 koša i devet skokova, dok je Lillard ubacio 28 poena uz 10 asistencija za Blazerse.

Boston je sa 29-26 peti na Istoku, dok je Portland sa 31-23 šesti na Zapadu.

Atlanta Hawksi su u posljednjoj utakmici večeri nadigrali Toronto Raptorse sa 108:103 uz 23 ubačaja Bogdana Bogdanovića, dok je Raptorse predvodio Pascal Siakam sa 30 pogodaka. Atlanta je četvrta na Istoku sa 30-25, dok je Toronto 11. sa 21-34.


NBA rezultati:

Utah - Oklahoma City 106:96 Bojan Bogdanović igrao je 35:42 minuta za Utah i postigao 23 koša (šut za dva 5-11, trica 1-3, slobodna bacanja 10-10) uz 7 skokova i 1 asistenciju Indiana - LA Clippers 115:126 Ivica Zubac igrao je za LA Clipperse 25:32 minuta i postigao 14 koševa (šut za dva 7-8) uz 7 skokova i 2 asistencije Phoenix - Miami 106:86 Dario Šarić igrao je 17:56 minuta za Phoenix i postigao 13 koševa (šut za dva 4-4, trica 0-1, slobodna bacanja 5-5) uz 5 skokova i 2 asistencije Minnesota - Brooklyn 97:127 Toronto - Atlanta 103:108 Charlotte - LA Lakers 93:101 Portland - Boston 115:116


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo