HEZONJINA SITUACIJA U ORLANDU NIJE BLISTAVA: / 'On ima uspona i padova u igri'

Image
Foto: AFP

Mario Hezonja prolazi put adaptacije na NBA ligi kojim, barem u ovome trenutku, ne hoda samouvjereno na način na koji su to u Orlando Magicu očekivali.

19.11.2015.
19:44
AFP
VOYO logo

Ljetna liga donijela je promjenu u odnosu na ACB u kojoj je nosio Barcelonin dres. Predsezonske utakmice nudile su drugačije zamke u odnosu na nju, a sezona pokazala svu različitost u odnosu na pripremno razdoblje koje je prethodilo.

Od spremnosti do izgubljenosti

“U nekim je trenucima djelovao spremno za ‘pozornicu’ i spremno napraviti iskorak. U nekima je djelovao izgubljeno i djelovao kao da se bori da zadrži korak. I mnogo je toga sasvim uobičajeno za novaka u ligi”, piše Orlando Magic Daily koji citirao i trenera momčadi Scotta Skilesa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ima uspona i padova. Primjerice, u utakmicu protiv Toronta je ušao i sjajno obavio posao na DeRozanu u prvom poluvremenu. Potom mu je u drugom poluvremenu, neobjašnjivo, pokušao ukrasti loptu i ispao iz sustava. Protiv Lakersa je odmah stao na pogrešnu stranu igrača koji je napadao. Pokušavamo mu popraviti navike i osigurati da pri ulaženju u igru zna što mu je činiti. Na kraju, pokušavamo od njega napraviti boljeg igrača.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkaš nastupio je u sezoni u svih dvanaest utakmica Magica uz prosjek od 4.9 poena, 1.3 skoka i 0.8 asistencija po utakmicama u kojima prosječno sudjeluje oko 14 minuta. Šut za tri poena sličan mu je ukupnom iz igre (37 posto za tricu, 37.5 ukupno).

Sloboda u napadu

Trenutačna Hezonjina situacija nije blistava. Skiles je izjavio da će koristiti igrače koji mu mogu donijeti pobjedu, a kada je hrvatski igrač na parketu postoci u napadu padaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gledanje zapisa uz trenere najbolji je način za ispravljanje vlastitih pogrešaka. Iako, osjećam ih i prilično me ljute. Ono što oni govore moramo pažljivo slušati da bismo se mogli pripremati za utakmice i to i primijeniti na njima”, izjavio je Hezonja koji se i dalje privikava na brzinu igara u NBA ligi, ali i obrambene segmente u kojima ima više problema nego u napadačkima.

“U napadu ga više-manje puštamo da igra, svjesni smo kakav talent posjeduje i ne dovodimo u pitanje njegove odluke u napadačkom dijelu igre. Željeli bismo zadržati prioritet obrane u njegovoj igri, poboljšati ga u tom segmentu, a napad će se prirodno razviti”, zaključio je Orlandov trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo