HEZONJA SE OSVRNUO NA TELESPORTOV TEKST O PROPASTI KK ZAGREBA: / 'Je*i ga, tako je to kad ti se go*na uvale'

Image
Foto: AFP

Hezonja je igrač koji kreće u svoju četvrtu NBA sezonu

13.9.2018.
9:48
AFP
VOYO logo

U utorak je Telesport objavio priču o propasti KK Zagreb, kvartovskog kluba iz čijeg su pogona izašli mnogi proslavljeni hrvatski košarkaši i neki od aktualnih nositelja igre hrvatske reprezentacije. Tekst je to kojeg je pročitao i Mario Hezonja i reagirao na njega.

'Zagrebova priča zapravo je klišej, scenarij koji se stalno ponavlja. Kolaps se dogodio zbog naglo poraslog apetita – ono što je Napoleonu bila Rusija, za Mrave je bila Euroliga. Zalogaj koji nisu mogli progutati. Uprava je vjerojatno očekivala da će ih Grad Zagreb spašavati kao godinama Cibonu, ali su zaboravili svoje korijene, svoj pravi identitet, da su usprkos tom iznenadnom blještavilu ipak tek kvartovski klub nastao od šačice entuzijasta, kojem nitko drugi neće skočiti u pomoć kad kola krenu nizbrdo', piše tako autor podsjećajući da je modus kluba bio selekcija, razvoj i prodaja igrača te da su tim putem prošli Josip Sesar, Mario Stojić, Marko Tomas, Ante Tomić, Kruno Simon, Luka Žorić, Dario Šarić, Mario Hezonja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teški dani

Danas je klub iz Trnskog, klub koji je još prije koju godinu bio hrvatski prvak bačen u vode amaterizma nakon ispadanja u drugu ligu hrvatske košarke i odluke da u njoj neće nastupati.

Hezonja je, pak, danas igrač koji kreće u svoju četvrtu NBA sezonu, Dario Šarić nositelj reprezentacije i bitan kotačić u uspjesima Philadelphia 76ersa, a na fotografiji kojom je opremljen tekst tu je i Dominik Mavra, koji je član litavskog Lietkabelisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bit će nas opet!'

Hezonja se osvrnuo na pročitano i viđeno. Pritom i bio brutalno iskren:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva trojica bi ostali i još dosta njih koji su odlični bili kako za nas mlade tako i za klub općenito. A o mlađim generacijama da i ne govorim. Žalosno da i ne možemo pomoći, je*i ga kad ti se go*na uvale u klub (čitaj život) zbog novaca, a sposobne i ljude sa znanjem potjeraju u kut, šteta isto što Pepsi nije bio tada u klubu, baš bih volio vidjeti da njemu netko dođe filozofirati. Pozdrav od tvog Divljaka najdražeg, mravi sa razlogom, bit će nas opet!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo