HEZONJA ĆE USKORO MORATI ODLUČITI O NOVOM KLUBU: / Vlade Divac i Sacramento imaju zaokruženo njegovo ime u bilježnici

Image
Foto: AFP

Gdje će završiti potentni hrvatski košarkaš?

6.3.2018.
7:35
AFP
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja koji igra kao preporođen u drugom dijelu sezone u NBA ligi, navodno je na meti Sacramento Kingsa gdje je generalni menadžer Vlade Divac. Dubrovčanin je na kraju sezone slobodan igrač i može birati klub u kojemu će nastaviti karijeru jer je Orlando, klub koji ga je draftao 2015. godine, odbio opciju za produženjem ugovora prije nekoliko mjeseci.

HEZONJA ‘TRGAO’ OBRUČE U POBJEDI ORLANDA: Dva zakucavanja Super Marija u Top 10 akcija večeri NBA lige

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ironično, 23-godišnji košarkaš igra sve bolje od toga trenutka i bilježi vrlo dobre brojke. U veljači je prosječno ubacivao 15.5 poena uz 40 posto šuta za tri poena.

Već je neko vrijeme na meti Kingsa

Jason Jones, novinar koji prati Sacramento, navodi kako Hezonja ima puno obožavatelja u menadžmentu Kingsa i da je baš on igrač na kojeg će se koncentrirati sljedeće sezone. Ali također smatra i da će Kingsi morati osigurati i malo veću plaću kako bi ga privukli u svoje redove ako nastavi s ovako dobrim igrama. Divac je generalni menadžer Sacramenta, a među strukom u Kingsima je i Peja Stojaković, legendarni srpski tricaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja se u Orlandu okušao na svim pozicijama osim na centarskoj u ove tri sezone. Kako bi napredovao u kontroli lopte bivši trener Scott Skiles testirao ga je i na razigravačkoj poziciji, dok je pod Frankom Vogelom sada znao igrati na poziciji lažne četvorke u "malim" postavama. Uz Kingse, Brooklyn se nalazi u poziciji da testira svoju sreću na igračima s potencijalom poput Marija, a i New York se spominje u nekim kombinacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Marija se isplati kockati

Ove sezone prosječno ubacuje 9.1 poena uz 3.4 skokova i 1.2 asistencija u 56 utakmica (u 16 je startao u prvoj petorci). Sacramento je u ovoj sezoni na omjeru 20-44 i zauzima 12. mjesto Zapadne konferencije. U momčadi bi ga dočekali mladi razigravač De'Aaron Fox, srpski bek šuter Bogdan Bogdanović, dobar šuter Buddy Hield, a potencijala nešto imaju na visokim pozicijama gdje igraju Willie Cauley-Stein i Skal Labissiere. Također, sljedeće sezone bi se od ozljede trebao oporaviti i Harry Giles. Od veterana u klubu su Zach Randolph i Vince Carter, obojica na zalasku karijere i zasigurno nisu u dugoročnim planovima uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo