AH, TA OBITELJ / Heroj Poljske otkrio nevjerojatnu privatnu priču: Rođenog brata je izbacio iz reprezentacije, s roditeljima ni ne priča

Image
Foto: Profimedia

Kada se u javnosti počelo pričati o obiteljskoj svađi košarkaša, odlučio se oglasiti i heroj Mateusz

16.9.2022.
7:58
Profimedia
VOYO logo

Poljska košarkaška reprezentacija pod vodstvom hrvatskog stratega Igora Miličića priredila je najveću senzaciju ovogodišnjeg EuroBasketa i izbacila branitelje naslova, Sloveniju, predvođenu superzvijezdom Lukom Dončićem. Ostvarili su četiri pobjede u skupini te su apsolutno najveće iznenađenje prvenstva.

Image
MAJSTOR ZANATA /

Hrvat ispisao povijest, oduševio svijet pa poručio: 'Mnogi nisu vjerovali u nas, a moji igrači imaju jaja kao lubenice'

Image
MAJSTOR ZANATA /

Hrvat ispisao povijest, oduševio svijet pa poručio: 'Mnogi nisu vjerovali u nas, a moji igrači imaju jaja kao lubenice'

Poljski heroj bio je 29-godišnji Mateusz Ponitka, koji je upisao triple-double. Ubacio je 26 poena, uhvatio 16 skokova i podijelio 10 asistencija. Ono što je poprilično nevjerojatno je to što Ponitka zamalo nije otišao na EuroBasket, a razlog je nevjerojatan. Naime, najbolji Poljak je istaknuo kako neće predstavljati Poljake ako će se na popisu igrača naći njegov brat, Marcel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcel je otkrio kako je dobio informaciju da ga je hrvatski strateg htio povesti ne EuroBasket, ali ga se morao odreći zbog zahtjeva prve zvijezde, Mateusza. Mlađi brat je to prihvatio.

I to ti je obitelj...

"Ne osjećam se krivim zbog cijele situacije i ne razumijem zašto me Mateusz pod svaki cijenu diskreditira i stoji na putu moje karijere. Nemam što kriti. Ako se Mateusz osjeća ugroženo, bolje je da sjednemo za isti stol i raspravimo o svemu kao dvojica muškaraca, a ne da ovako igramo nekakvu igru", rekao je mlađi Ponitka za poljske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se u javnosti počelo pričati o obiteljskoj svađi košarkaša, odlučio se oglasiti i heroj Mateusz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim pričati o sukobu s cijelom obitelji, ne samo s Marcelom, u kojem naši roditelji i Marcel neprestano rade žrtve od sebe. Otišao sam od kuće s 19 godina, a od tada su moji roditelji stalno vrijeđali moju suprugu i mene, a kasnije im se pridružio i Marcel. Predugo sam šutio o svemu, ljudi vole Marcela, ali ne znaju sve detalje. Dobio sam ultimatum od roditelja: oni ili moja žena. Ja sam izabrao ljubav i osobu koja se o meni brine svaki dan posljednjih deset godina. Od tada se oni žele osvetiti, oni su u sukobu s cijelom obitelji", otkrio je Mateusz.

Poljski heroj je otkrio kako taj sukob traje već godinama te da je bilo provokacija i ružnih poteza na njegov račun. Otkrio je da su njegovi roditelji putem društvenim mreža blatili starijeg sina i njegovu suprugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

"Imam vulgarne i uvredljive tekstove, upozorio sam Marcela da će roditelji napraviti sve da me izoliraju, ali on je odabrao drugi put. Ipak, kada mu je bila potrebna moja pomoć, bilo financijska ili bilo koja druga, nikad ga nisam odbio. U ovom trenutku ne postoji način da se ovo okonča i ne mogu zamisliti da igram s njim u istoj momčadi. Ako izbornik odluči da će Marcel biti korisniji momčadi, ja ću rado ustupiti mjesto u ekipi", veli Mateusz.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo