GRK BRUTALNO ISKRENO DETEKTIRAO PROBLEME KOŠARKE: / 'Pogledajte Sloveniju. Pa NBA liga odlučuje prvaka Europe'

Image
Foto: AFP

Predsjednik grčkog saveza nema dobro mišljenje o stanju u europskoj košarci

1.5.2018.
9:09
AFP
VOYO logo

Brojne nesuglasice već neko vrijeme pogađaju europsku košarku, a na kraju pati - sport. Takvog je mišljenja i Jorgos Vassilakopolus, predsjednik grčkog košarkaškog saveza koji je za radio "Sport FM" komentirao stanje u košarci, a pritom podijelio i nekoliko zanimljivih opaski. Slovenija je prošle godine uzela europsku titulu, a Vassilakopolus razloge vidi u izostancima košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gazde ne dozvoljavaju igračima da igraju za svoje reprezentacije. Nije slučajno što je Euroliga povećala broj utakmica. Tada igrač dođe i ne može izdržati sve napore i prvo napusti reprezentaciju. Ljude povezuje uspjeh reprezentaciji, a ne klubova. NBA liga praktički odlučuje prvaka Europe. Gledajte Sloveniju. Ko je sve nedostajao Italiji i Francuskoj? NBA liga indirektno odlučuje o prvaku", rekao je predsjednik grčkog saveza i nastavio: "Košarka u Europi ne postaje bolja jer nemamo više europsku košarku nego je amerikanizirana na svim nivouima. Amerikanci proizvode igrače, a onih kojih se žele riješiti - šalju ih u Europu. A istovremeno uzimaju najbolje europske kako bi njihov proizvod bio zanimljiv drugim licima."

Vassilakopoulos je inače bivši čelnik čovjek FIBA-e, a izjavio je kako će grčki reprezentativci iz NBA lige svi doći igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo