Warriorsi u finalu / Gotova je priča za Dončića i društvo: Thompson s osam trica šalje Dallas na godišnji

Image
Foto: Profimedia.hr

Košarkaši Warriorsa u finalu čekaju pobjednika između Bostona i Miamija, a prva tekma velikog NBA finala na rasporedu je 2. lipnja

27.5.2022.
8:42
Profimedia.hr
VOYO logo

Klay Thompson odigrao je strašno dobru utakmicu u pobjedi Golden State Warriorsa 120-110 protiv Dallas Mavericksa. Bek Warriorsa zabio je ukupno 32 poena, a njegov nastup posebno je impresivan uzevši u obzir da je propustio dvije i pol godine igranja košarke zbog uzastopnih ozljeda križnih ligamenata i Ahilove tetive.

Warriorsi su izborili šesto finale NBA lige u posljednjih osam godina, a upravo je u posljednjem finalu Thompson potrgao križne ligamente u šestoj utakmici protiv Toronto Raptorsa 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je ovo staviti u riječi. U ovo vrijeme prošle godine tek sam počeo ići gore-dolje niz parket. Sada se osjećam kao ja, osjećam se eksplozivno, osjećam se sigurno u mojim kretnjama, jednostavno sam zahvalan," rekao je Thompson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekaju protivnika

Luka Dončić bio je najbolji u redovima Mavericksa. Zabio je 28 poena, a dodao je devet skokova i šest asistencija. Pratio ga je Spencer Dinwiddie s 26 poena, ali onda ostaje par mjesta prazno... Dorian Finney-Smith zabio je 13, Jalen Brunson 10 i to je to od dvocifrenih igrača Mavsa.

Košarkaši Warriorsa u finalu čekaju pobjednika između Bostona i Miamija, a prva tekma velikog NBA finala na rasporedu je 2. lipnja. Celticsi trenutno vode u finalu Istoka s 3-2, a u petak navečer imaju priliku osigurati pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo