Hrvatska pala u produžetku na Europskom prvenstvu

Hrvatska košarkaška reprezentacija porazom je otvorila Europsko prvenstvo za igrače do 20 godina koje je u utorak počelo na grčkom otoku Kreti.

8.7.2014.
15:18
VOYO logo

Izabranici Damira Milačića su u 1. kolu skupine C nakon produžetka izgubili od Turske sa 70-66. Tijekom prvog kruga naši će košarkaši još igrati protiv Italije, Crne Gore i Češke, a u daljnje će se natjecanje plasirati tri prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Naša je reprezentacije većim dijelom utakmice protiv Turske bila u zaostatku od nekoliko koševa. Na poluvremenu su Turci vodili s 30-26, a na ulasku u posljednju četvrtinu s 46-39. Najveću su prednosti imali u jednom trenutku treće četvrtine kada je bilo 38-28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se malo-pomalo vratila u igru, a u završnim je sekundama regularnog dijela Mislav Brzoja sa četiri uzastopna koša izjednačio na 58-58. U produžetku, međutim, naša reprezentacija ni u jednom trenutku nije bila u vodstvu i na koncu je upisala prvi poraz. Dojam će pokušati popraviti u četvrtak protiv Italije.

Najbolji je u hrvatskom dresu bio Tomislav Gabrić sa 17 koševa i devet skokova, a istaknuo se i Paolo Marinelli s 12 poena, četiri skoka i pet asistencija. Tursku je s 14 koševa i devet uhvaćenih lopti predvodio Talat Altunbey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo