BRAVO SUSJEDI / Dončić predvodio Sloveniju do treće pobjede u grupi i odlazak u drugi krug s prvog mjesta

Image
Foto: Profimedia

Pobjedom 92-77 protiv reprezentacije Zelenortske Republike, slovenski košarkaši su s maksimalnim učinkom osvojili prvo mjesto u skupini F Svjetskog prvenstva koje zajednički organiziraju Filipini, Japan i Indonezija.

30.8.2023.
16:26
Profimedia
VOYO logo

Luka Dončić nije imao šuterski dan (5/17 iz igre, 1/8 za tricu), ali je uz 19 koševa imao devet asistencija i sedam skokova. Klemen Prepelič je ubacio 18 poena i podijelio sedam asistencija. Po 11 koševa su postigli Aleksej Nikolić i Bine Prepelič. Za Zelenortsku Republiku je Joao Gomes ubacio 17 poena.

Image
SP U KOŠARCI /

Srbi i Amerikanci s maksimalnim učinkom u drugu fazu: Prošla i Gruzija

Image
SP U KOŠARCI /

Srbi i Amerikanci s maksimalnim učinkom u drugu fazu: Prošla i Gruzija

Uz Sloveniju (3-0), natjecanje među 16 najboljih nastavlja i Gruzija (2-1), dok će se Zelenortska Republika i Venezuela boriti za redoslijed od 17. do 32. mjesta, gdje će afrička reprezentacija moći osigurati plasman na Olimpijske igre u Parizu, bude li najbolje plasirana momčad sa svog kontinenta u konkurenciji s Angolom, Obalom Bjelokosti, Južnim Sudanom i Egiptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija i Gruzija će u drugom krugu tvoriti grupu s dvije najbolje reprezentacije iz skupine D, a to su Njemačka (3-0) i Australija (2-1). Dvije najbolje reprezentacije iz tog društva će nakon još dva kola grupne faze izboriti mjesto u četvrtfinalu.

Obala Slonovače ide dalje

Svladavši Obalu Bjelokosti s 89-77 drugo mjesto u skupini G osvojila je reprezentacija Brazila. Yago Matheus je s 24 koša bio najbolji strijelac Brazilaca, a Tim Soares je ubacio 15 poena. Za Bjelokošćane je Cedric Bah spojio 13 koševa i 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj je skupini već nakon dva kola prvo mjesto osigurala Španjolska koja brani naslov osvojen prije četiri godine.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo