VELIKO SRCE / Dončić nakon apokalipse u Sloveniji odlučio pomoći sunarodnjacima

Image
Foto: Profimedia

Među prvima koji je odlučio pomoći sunarodnjacima je košarkaš Luka Dončić koji će preko svoje fondacije donirati neophodna sredstva

5.8.2023.
18:34
Profimedia
VOYO logo

Veliko nevrijeme u petak je pogodilo Sloveniju, a premijer Robert Golob istaknuo je kako je to najgora prirodna katastrofa u povijesti države, zahvatila je dvije trećine države, a šteta će vjerojatno premašiti 500 milijuna eura.

Image
ŽURNE EKIPE NA TERENU /

Vodeni val stigao u Hrvatsku: Kritično je u okolici Zaprešića, spašena tri stranca

Image
ŽURNE EKIPE NA TERENU /

Vodeni val stigao u Hrvatsku: Kritično je u okolici Zaprešića, spašena tri stranca

Nevrijeme i rekordne oborine koje su u petak pogodile Sloveniju odnijele su najmanje tri života. Poplavljena su naselja, nastala su klizišta, prometnice su zatvorene te je došlo do goleme štete infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se količina padalina u Sloveniji polako smanjuje, brojne ceste i dalje su zatvorene. Iz slovenskog prometno-informativnog centra upozorili su da se situacija neprestano mijenja i voda poplavljuje nova područja.

Počele su se smirivati i hidrološke prilike s izuzetkom donjeg toka rijeke Save, a najveći se problemi očekuju na ušću Krke i Save. Grmljavinsko nevrijeme predviđa se u nedjelju popodne, no ne i veće dodatne količine kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među prvima koji je odlučio pomoći sunarodnjacima je košarkaš Luka Dončić koji će preko svoje fondacije donirati neophodna sredstva.

"Fondacija Luka Dončić je uzdrmana katastrofalnim poplavama koje su izazvale kaos u Sloveniji, uništavajući kuće i oduzimajući živote. U kontaktu smo sa lokalnim vlastima kako bismo ih rasteretili i nastavit ćemo im pružati pomoć dokle god je to potrebno. Najdublje se zahvaljujemo svim vatrogascima i spasiocima na terenu i svima koji su se odazvali da pomognu riskirajući svoje živote da pomognu onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Svi žitelji Slovenije koji su izgubili svoje kuće u ovim strašnim poplavama su u našim mislima i srcima. Učinit ćemo sve da im pomognemo", napisali su iz fondacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo