Finale Zapada / Dončić i Mavericksi spasili sezonu: Dominirali su protiv Warriorsa i izbjegli metlu

Image
Foto: Profimedia.hr

S porazom je zaustavljen i niz Warriorsa od devet uzastopnih pobjeda u finalima zapadne konferencije.

25.5.2022.
8:48
Profimedia.hr
VOYO logo

Luka Dončić bio je ponovno junak Dallas Mavericksa koji su s rezultatom od 119-109 savladali Golden State Warriorse i time upisali prvu pobjedu u seriji finala Zapadne konferencije.

Briljantni Slovenac zabio je 30 poena, a uhvatio je i 14 skokova. Ipak, za Dončića ovo nije bila najbolja utakmica; mučio se s efikasnošću i zabio je samo 10 od 26 pokušaja iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, Dončić je za razliku od uobičajenog doživio i dostojnu podršku ostatka ekipe. Dorian Finney-Smith zabio je 23 poena na vrlo efikasan način, gađao je 9 od 13. Reggie Bullock dodao je 18 poena, Jalen Brunson 15 poena i Maxi Kleber 13 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaustavljen niz Warriorsa

S porazom je zaustavljen i niz Warriorsa od devet uzastopnih pobjeda u finalima zapadne konferencije. Radi se o nizu koji je započeo još 2018. godine u nevjerojatnom okršaju s Houston Rocketsima, kada su Warriorsi s preokretom u šestoj i sedmoj utakmici izborili finale s Cavsima.

Zatim su 'pomeli' Blazerse u finalu konferencije 2019. godine, a niz su produžili s tri pobjede u prve tri utakmice protiv Mavsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo