DONČIĆ DOBIO KOMPLIMENT KOJI ODZVANJA: / 'Između njega i Dražena ima sličnosti, ali Luka zna što još treba'

Image
Foto: AFP

Dončić bi trebao biti prvi izbor NBA drafta ove godine

2.3.2018.
12:27
AFP
VOYO logo

Proslavljeni srpski košarkaški trener Željko Obradović, stručnjak koji je pet različitih momčadi doveo do devet euroligaških naslova, svakako je pozvan donositi sud o kvalitetama igrača na europskim parketima. Govorio je u razgovoru za As o onome što može Luka Dončić, Realov 19-godišnji slovenski šuter, igrač za kojeg se vjeruje da će ove godine biti prvi izbor drafta NBA lige.

Osvajača zlatne medalje s europskog prvenstva Obradović je usporedio sa Draženom Petrovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dončić nema problema s igrom pod pritiskom, djeluje kao da već petnaest godina igra među elitom. Karijeru je započeo mlad, ovo mu je već treća godina u Euroligi u kojoj se dokazuje kao igrač odluke. Vrlo je inteligentan", smatra Obradović i potom povlači paralelu s hrvatskim košarkašem koji je ostavio dubok trag u europskoj, ali i NBA košarci gdje pod krovom dvorane Brooklyn Netsa visi njegov umirovljen dres s brojem 3.

"Ima sličnosti sa Draženom, a možda ih se uspoređuje jer su obojica mladi počeli pružati vrhunske partije. Petrović je bio drugačiji, a Luka mora biti poput njega. On vrlo dobro zna što treba promijeniti da bi došao ondje gdje svi mi smatramo da bi se trebao nalaziti", kazao je Obradović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo