DOLAZE RUSI KOJI SU IZBACILI PETROVIĆEVU REPREZENTACIJU: / Košarkaška krema u Zadru, stižu zvijezde Eurobasketa

Image
Foto: AFP

Zadar će od 21. do 24.

14.9.2017.
12:04
AFP
VOYO logo

Ovogodišnji "Zadar Basketball Tournament" vjerojatno će biti najjači dosada, a u grad košarke će doći i veliki broj zvijezda Eurobasketa koji je upravo ušao u završnicu u Istanbulu poput Alekseja Šveda, Sergija Rodrigueza i Kostasa Sloukasa.

U Zadar će doći čak osam ruskih reprezentativaca s Eurobasketa koji su u osmini finala uvjerljivo sa 101-78 nadigrali Hrvatsku, a među njima je i sjajni Aleksej Šved koji je briljirao u tom dvoboju. Njih šestorica, Vitaliij Fridzon, Sjemen Antonov, Andrej Voroncevič, Dmitrij Kuljagin, Mihail Kuljagin i Nikita Kurbanov, članovi su CSKA, dok su Šved i Andrej Zubkov igrači Himkija. Nakon pobjede protiv Hrvatske, Rusija je u četvrtfinalu svladala i Grčku (74-69) te ju u završnici natjecanja očekuje borba za odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo će biti vidjeti i što će u Zadru pokazati trener srpske reprezentacije Aleksandar Đorđević, koji je ujedno i trener Bayerna iz Münchena. Đorđević se sa Srbijom plasirao u polufinale Eurobakseta, a u Zadar će dovesti trojicu srpskih reprezentativaca s kojima je ostvario taj uspjeh, Stefana Jovića, Vladimira Lucića i Milana Mačvana.

Svaki igrač Fenerbahcea sam je za sebe dovoljna pozivnica prijateljima košarke da u dane turnira podsjete Višnjik. U redovima europskog prvaka među ostalima su Jan Vesely, Nicolo Melli, Lugi Datome, Marko Gudurić i Kostas Sloukas, a predvodi ih najtrofejniji europski trener Željko Obradović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sav prihod od prodanih ulaznica za turnir namijenjen je za pomoć Općoj bolnici Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo