ČUVENI TROJAC / Rađa se javio iz Amerike, objavio fotku s Kukočem i srpskom legendom s kojom su pokorili svijet: 'Znali smo da će se ovo dogoditi'

Image
Foto: Profimedia

Napokon su dočekali da im Kukoč pridruži u Kući slavnih

12.9.2021.
13:41
Profimedia
VOYO logo

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Kukoč uvršten je u subotu u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu, a uveo ga je jedan od najboljih košarkaša svih vremena i njegov suigrač u Chicago Bullsima Michael Jordan.

Image
POPLAVA KOMENTARA NA TWITTERU /

Bizarne reakcije Amerikanaca na Kukočev ulazak u Kuću slavnih. Chicago Bullsi ga usporedili s Lukom Dončićem

Image
POPLAVA KOMENTARA NA TWITTERU /

Bizarne reakcije Amerikanaca na Kukočev ulazak u Kuću slavnih. Chicago Bullsi ga usporedili s Lukom Dončićem

Chicago Bullsi su ga za Kuću slavnih nominirali 2014. godine, a Kukoč je u nju ušao iz osmog pokušaja. On je peti Hrvat kojima ima svoje mjesto u toj kući. Prije njega ta je čast ukazana Krešimiru Ćosiću 1996. godine, Draženu Petroviću 2002. godine, Mirku Novoselu 2007. i Dini Rađi 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Divcem i Rađom

Kukočev najdraži suigrač, Rađa, bio je s njim u Springfiledu dok je ulazio u Kuću slavnih. Na Instagramu je objavio nekoliko zanimljivih fotografija, a na jednoj od njih poziraju i s nekadašnjim suigračem iz reprezentacije Jugoslavije Vladom Divcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakve dvi lipe večeri. Znali smo da će ući godinama, ali svejedno vrlo emotivno", napisao je Rađa.

Kukoč je karijeru počeo u Jugoplastici gdje je igrao od 1987. do 1991., a onda je prošao u Benetton gdje je bio do 1993.  kada prelazi u NBA. Tamo je proveo 13 godina do 2006. godine, a igrao je za Chicago Bullse, Philadelphia 76erse, Atlanta Hawkse i Milwaukee Buckse. S Chicago Bullsima je tri puta osvajao naslov NBA prvaka i bio je proglašen najboljim šestim igračem najjače lige svijeta. U 846 odigrane utakmice u NBA imao je prosjek od 11,6 koševa, 4,2 skoka i 3,7 asistencija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokorio Europu

S Jugoplastikom je osvojio četiri naslova prvaka Jugoslavije i dva kupa, a s Benettonom talijansku ligu i kup. Tri puta je osvajao Europski Kup prvaka (1989. i 1990. s Jugoplastikom i 1991. s POP84) i tri je puta proglašen najboljim igračem Final Foura (s Jugoplastikom dva puta i s Benettonom jednom), te je devet puta kao igrač osvojio dvije prestižne europske nagrade (Euroscar i Mister Europa). 

S reprezentacijom Hrvatske osvojio je olimpijsko srebro u Barceloni 1992. te dvije bronce na europskom i jednu na svjetskom prvenstvu. Prije toga je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio olimpijsko srebro 1988., te svjetsko zlato, dva europska zlata i jednu broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Kukoča su u Kuću slavnih primljeni su Bill Russell kao trener te Paul Pierce, Chris Webber i Chris Bosh kao igrači.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo