DEŽELA JE NA NOGAMA: / Nezaustavljivi Slovenci pomeli i Francuze i s prvog mjesta otišli u osminu finala

Image
Foto: AFP

Slovenski košarkaši nastavili su s briljantnim nastupima na Europskom prvenstvu. U petom su nastupu stigli i do pete pobjede te zacementirali prvo mjesto u skupini A.

6.9.2017.
15:47
AFP
VOYO logo

Slovenija je u dvoboju igranom u Helsinkiju deklasirala Francusku s 95-78 te s maksimalnim učinkom odlazi u Istanbul gdje će se igrati nokaut-faza. Izabranike Igora Kokoškova je do novog trijumfa još jednom predvodio sjajni Goran Dragić s 22 koša, tri skoka i osam asistencija, a dobro ga je pratio 18-godišnji dragulj Luka Dončić s 15 poena, devet skokova i tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenci su u posljednju četvrtinu ušli s velikih 26 koševa prednosti, a premda su Francuzi do kraja uspjeli malo smanjiti zaostatak, pobjeda Dežele nije dolazila u pitanje. Kod poraženih Francuza koji u osminu finala idu s trećeg mjesta, iza Slovenije i Finske, najefikasniji je bio Nando de Colo sa 16 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini B Litva je u Tel Avivu uvjerljivo svladala Njemačku s 89-72. Jonas Valančiunas je bio prvo ime kod pobjednika sa sjajnim double-double učinkom od 27 koševa i 15 skokova. Kod Nijemaca je s 26 poena najefikasniji bio Dennis Schröder.


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo