NBA / Dario Šarić odigrao najbolju utakmicu sezone u tijesnom porazu svojih Warriorsa, Zubac solidan

Image
Foto: Profimedia

Zanimljivo je noćas po hrvatskom vremenu bilo u NBA ligi. Nastupila su dva hrvatska košarkaša

13.11.2023.
7:16
Profimedia
VOYO logo

Pregršt zanimljivih utakmica noćas po hrvatskom vremenu odigrano je u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Dva hrvatska košarkaška nastupila su na parketima NBA lige i oba su tijesno poražena. Dario Šarić je sa svojim Golden State Warriorsima na svom terenu izgubio od Minnesota Timberwolvesa 116-110, dok su Los Angeles Clippersi Ivice Zubca izgubili, također na svom terenu, samo od Memphisa 105-101. Košarkaši Los Angeles Clippersa pretrpjeli su, tako, peti uzastopni poraz u NBA ligi.

Image
BRAVO ŠIŠI /

Dario Šarić potpisao za Golden State Warriorse!

Image
BRAVO ŠIŠI /

Dario Šarić potpisao za Golden State Warriorse!

Šarić pokazao da je mašina

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warriorsi sad kod kuće imaju skor 1-3, dok Clippersi imaju 3-1 u istom segmentu. Što se tiče nastupa naših vedeta, Dario Šarić imao je zapaženu ulogu u svojoj momčadi. Osim što je bio jedini igrač s double-double učinkom u susretu, zbog čega mu na društvenim mrežama fanovi i svi koji vole Warriorse tepaju da je prava košarkaška mašina kojoj treba dati nadimak zbog svog požrtvovnog i ratničkog stila igranja košarke, što itekako odgovara, zbog čega se Dario tako dobro uklapa u filozofiju igre i kluba Golden State Warriors.

Trenutno je na 7.8 poena, 6.5 skokova i 1.8 asistencija po susretu... Bio mu je ovo prvi dvostruki učinak u sezoni, te najbolja partija sezone, bez obzira na onih 20 poena OKC-u 4. listopada, u gostujućoj pobjedi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić je protiv Wolvesa, ušavši s klupe, za 27 minuta igre postigao 11 poena, 10 skokova (od toga tri napadačka), jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. Šut iz igre imao je 5-10, za tricu 1-4. Samo su, uz Darija, još tri košarkaša Golden Statea imala dvocifreni učinak u poenima, a Steph Curry obilježio je susret sa 38 poena, 5 skokova, 3 dodavanja i jednu ukradenu loptu.

Curry je sad na nizu od 11 utakmica s četiri ili više trica na početku sezone, prvi put da je to učinjeno u povijesti NBA prema ESPN Stats & Info. Njegova trica 5:15 do kraja utakmice povukla je Warriorse na 100-89 i prisilila Minnesotu na timeout i drhtanje, da Steph neće izvući svoj magični štapić i ponovno kreirati, pokazati svoju magiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Green: 'Moramo biti bolji'

Gađao je, doduše, 1-5 tricu na početku utakmice i 2 od 9 sredinom treće, kada su Warriorsi šutirali samo 8 od 22 pokušaja iz igre.

"Moramo biti bolji", rekao je Draymond Green iz Golden Statea, prenosi ESPN pisanje AP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“NBA je teška liga pa je svake večeri težak meč protiv NBA igrača. Ali sviđa mi se poklapanje."

Nakon polaganja Darija Šarića tri sekunde prije kraja prve, Curry je ukrao ulazno dodavanje i zabio zaobišavši sirenu i doveo Warriorse u vodstvo 31-29. No, Timberwolvesi su vodili na poluvremenu, a zatim iskoristili treću četvrtinu s 35 poena za prednost od 89-73.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u pobjedničkoj momčadi Vukova bio je Anthony Edwards sa 33 poena, 7 asistencija i 6 skokova, dok je najbolji košarkaš ekipe Karl-Anthony Towns dodao 21 poen i 14 najboljih skokova u sezoni za Minnesotu, u prvoj od dvije uzastopne utakmice između ovih momčadi u San Franciscu.

“Moramo postati bolji kroz pobjede. Mislio sam da smo večeras ostavili puno mesa na kostima,” kazao je Finch i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Možemo igrati puno bolje i to ne znači da očekujemo laku pobjedu ili nešto slično. Samo što kad dobiješ outrebound i okreneš se i ne igraš laku napadačku igru, tu ima puno prostora za rast.”

Zubac po drugi put u sezoni zabio 6 poena

Minnesota je na ukupnom skoru 7-2, u gostima imaju 2-2. Bila je ovo njihova šesta uzastopna pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Ivice Zubca, on je u porazu Clippersa igrao 23 minuta i upisao 6 poena uz isto toliko skokova. Imao je još jednu asistenciju i ukradenu loptu. Iz igre je šutirao 2-4, slobodna bacanja je imao 2-2. Bio je ovo drugi put ove sezone da je Zu zabio samo 6 poena. Protiv Utaha je, ranije, 28. listopada isto zabio 6 poena u isto tako porazu momčadi. Trenutno je Ivica na prosjeku od 11 poena, 8.1 skokova i 0.4 dodavanja po susretu. Desmond Bane postigao je 27 koševa u redovima slavljenika, a Memphis Grizzliesi su pobijedili po drugi put ove sezone, svladavši posrnule Los Angeles Clipperse 105-101.

Memphis je poboljšao rezultat na 2-8 dok čeka da se All-Star bek Ja Morant vrati nakon suspenzije od 25 utakmica sljedeći mjesec. Obje su pobjede ostvarene na gostovanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši dečki bili su prilično angažirani", izjavio je trener Grizzliesa Taylor Jenkins i dodao:

Obrana je ključ

"Pokušali smo učiniti utakmicu izuzetno teškom za momke, a obrana je dala ton", prenosi ESPN njegovu izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luke Kennard pogodio je četiri trice i postigao 13 poena s klupe protiv svoje stare momčadi. Memphis je ubacio 13 trica, dok su Clippersi ubacili sedam od svojih 12 u četvrtoj.

Paul George zabio je 26 koševa, Norman Powell dodao je 20, a Russell Westbrook 12 koševa, devet skokova i pet asistencija na svoj 35. rođendan, no Clippersi su ispustili peti u nizu i izgubili kod kuće prvi put u četiri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam neke intrigantne stvari, ali jednostavno moramo biti bolji", rekao je trener Clippersa Tyronn Lue.

James Harden ubacio je 11 poena. Ušao je s klupe i pogodio izjednačujuću tricu na 1:33, ali je promašio još jednu u zadnjim sekundama. Clippersi još nisu pobijedili u četiri utakmice otkako je ovaj mjesec razmijenjen u tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Harden je pristojan momak'

"Previše je pristojan", naveo je Lue o Hardenu.

Leonard je o svom novom suigraču istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je agresivan kada prima loptu."

Grizzliesi su bili nadigrani rezultatom 33-26 u četvrtoj utakmici, ali su izdržali izvodeći 6 od 8 slobodnih bacanja u posljednjim minutama. Grizzliesima je pobjeglo sedam uzastopnih poena da bi otvorili treći, čime su Clippersi izgubili 14 bodova. Los Angeles nije mogao sastaviti niz i gubio je 79-68 ulazeći u četvrti. George je dominirao u seriji 20-3 koja je otvorila drugu četvrtinu. Ubacio je 12 poena, uključujući šest uzastopnih, a Terance Mann pogodio je tricu za vodstvo Clippersa 39-36, njihovo prvo vodstvo u utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo