Ovo nije uspjelo nikome u povijesti: Veliko priznanje za senzacionalnog Hrvata!

Jos jedno ogromno priznanje stiglo je na adresu mladog hrvatskog kosarkasa Darija Sarica.

1.12.2014.
13:33
VOYO logo

Epizoda u Istanbulu nije pocela najsretnije za 20-godisnjeg Sibencanina. Trener Dusan Ivkovic ga je u pocetku 'odgajao' slanjem na tribinu sto Dariju i njegovom ocu Predragu nije bilo lako prihvatiti. No, nakon sto je prevladao pocetne teskoce, talentiranom je mladicu u turskom velegradu sve krenulo u pravom smjeru.

Klub je pocetkom studenog pogodila informacija o teskoj ozljedi srpskog centra Nenada Krstica, ali u pravom se trenutku probudio Saric i nametnuo se kao voda. Efes je u cetiri utakmice ostvario tri pobjede, a Saric je bio njegov uvjerljivo najbolji igrac. Stovise, medu momcadima koje su u studenom ostvarile najmanje tri pobjede hrvatski je reprezentativac najbolji skakac i treci strijelac. Bilo mu je to dovoljno da postane MVP mjeseca i ispise povijest Eurolige kao najmladi igrac ikad koji je osvajao ovu nagradu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/VpTkVqxEcbE

U pobjedu protiv Niznij Novgoroda Saric je ugradio 18 poena i sest skokova, potom je u slavlju protiv Real Madrida upisao 13 koseva i pet uhvacenih lopti, u porazu od Uniksa je opet ubacio 13 koseva i dodao devet skokova, da bi najbolju utakmicu odigrao u posljednjem euroligaskom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Efes je bio bolji od Sassarija, a Saric se istaknuo s 18 koseva, 11 skokova i tri asistencije. Sveukupno, nasa je mlada zvijezda u proslom mjesecu bila na prosjeku od 15.5 poena i 7.75 skokova, pogodivsi 61 posto pokusaja za dva poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo