ČUVENI ISIAH THOMAS PROGOVORIO O HRVATIMA: / Legenda NBA-a naklonila se Kukoču i donijela konačnu presudu o najboljem svih vremena

Image
Foto: Profimedia
10.5.2019.
9:31
Profimedia
VOYO logo

Slavni košarkaš govorio je i o Bojanu Bogdanoviću

Legendarni NBA košarkaš Isiah Thomas dao je intervju za N1, a u njemu je nekoliko rečenica posvetio Bojanu Bogdanovići i Toniju Kukoču. Također, otkrio je i tko je po njemu najbolji košarkaš svih vremena.

"Bogdanović? Kao prvo i sada je dovoljno dobar da bi bio u All-Star momčadi. Vjerojatno nije uspio ući u nju zbog ograničenog broja mjesta. Ima jedinstvenu mogućnost zabijanja koševa, ali iznenađujuća je njegova sposobnost vođenja lopte kako bi uspio pucati, zabio koševe, dodao loptu, kreirao akcije. Tu mislim da će nastaviti biti sve bolji i mislim da je Indiana savršeno mjesto za njega. Ima savršenog trenera koji vjeruje u njega, a ne samo to, nego ga i stavlja u situacije u kojima će pokazati sav svoj talent. Mislim da je on definitivno jedan od igrača koji se mogu nastaviti isticati i potencijalno biti u All-star momčadi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od vremena kada je Thomas igrao NBA liga se puno promijenila. Stranci su u gotovo svakoj ekipi te su znatno utjecali na način igre. Na konstataciju novinara da su igrači poput Nowitzkog, Olajuwona, Petrovića i Diaac su na neki način bili pioniri koji su promijenili NBA, rekao je sljedeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek ga previde

"Ja ću reći još jedno ime i staviti ga na popis, jer ga igrači često previde, a to je Toni Kukoč. Zato što je Toni bio playmaker od 210 cm, spomenuli smo Duranta i Giannisa, ali Kukoč je bio europski igrač od 210 cm koji je tako igrao, radio akcije i dodavao loptu. Zato bih i njega dodao. Rekao bih da način na koji su svi oni utjecali na igru dalo mogućnost mladima da sanjaju o NBA ligi, a ti mladi klinci su sada odrasli...", kazao je.

Image
Foto: AFP

"Tko je najbolji svih vremena? Kareem Anbdul Jabbar. Nitko nije imao bolju košarkašku karijeru od njega. Mislim da nije nikad izgubio u osnovnoj školi, srednjoj školi, osvojio je tri naslova prvaka na fakultetu, a nije osvojio četiri samo zato što nije mogao igrati kad je bio brucoš. Osvojio je šest naslova prvaka u NBA-u, ima najviše poena i skokova. Nitko nije imao košarkašku karijeru kao on. Dominirao je skoro tri desetljeća. Ne govorim o dominaciji od pet ili šest godina. Kad pogledate knjigu rekorda, dominirao je u 70-im, bio je u finalui u 80-im. To su dva desetljeća dominacije jedne osobe, a to je puno", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo