CURRYJEV ŠOU ZA PAMĆENJE: / Warriorsi ugostili Rocketse, a onda ih rezultatski posramili i 'skinuli' rekord Jordanovih Bullsa

Image
Foto: AFP

U seriji koja se igra na četiri pobjede Golden State ima prednost 2-1

21.5.2018.
8:58
AFP
VOYO logo

Treća utakmica finala Zapadne konferencije NBA lige odigrana je u noći na ponedjeljak, a domaći Golden State Warriorsi u njoj su očitali košarkašku lekciju Houston Rocketsima pobijedivši ih 126-85.

Rocketsi su u ovu seriju ušali kao omjerom najbolja momčad Zapada, no sve što su gradili kroz 82 utakmice osnovnog dijela sezone otišlo je u vjetar već u prvom ogledu ovih dviju momčadi. Branitelji naslova napravili su 'break' u Houstonu, potom je sastav kojeg predvodi James Harden izjednačio no koliko će teško biti vratiti izgubljenu prednost domaćeg parketa mogla se teksaška momčad uvjeriti u trećoj utakmici serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curryjevo savršenstvo

Nakon prve četvrtine aktualni prvaci imali su +9, na poluvremenu i dvoznamenkastu prednost, no nisu bili spremni za šou Stephena Curryja u trećoj četvrtini i kompletne momčadi Warriorsa u posljednoj dionici utakmice. Curry je zabio 35 poena (trica 5-12) pogađajući preko Hardena i prolazeći uz njega, a posebno bio dojmljiv u trećem dijelu igre kojeg je okončao uz šut 7-7 i 18 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ovo dovelo je do najuvjerljivije pobjede u utakmicama doigravanja Warriorsa u povijesti franšize. Dosadašnji rekord kluba bio je +39, a ostvaren je 6. travnja 1948. u ogledu Philadelphia Warriorsa i St. Louis Bombersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pao rekord Bullsa

Kevin Durant je dodao 25 poena uz po šest skokova i asistencija, a Draymond Green deset uz 17 uhvaćenih lopti i šest asistencija za šesnaestu uzastopnu pobjedu momčadi u doigravanju. Ovaj niz predstavlja i rekord kojeg su držali Chicago Bullsi Michaela Jordana od 27. travnja 1990. do 21. svibnja 1991. a koji je iznosio petnaest utakmica u nizu.

Harden sa 20 ubačenih koševa i devet asistencija te Chris Paul sa 13 i deset skokova bili su najbolji u redovima poraženih Rocketsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo