Warriorsi NBA prvaci / Curry se pridružio legendarnom društvu: Sada je rame uz rame LeBronu, Magicu i Jordanu...

Image
Foto: Profimedia.hr

Curry je u finalu prosječno trpao 5.2 trice, što je povijesno visoka učinkovitost u finalu NBA lige.

17.6.2022.
20:41
Profimedia.hr
VOYO logo

Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su Boston Celticse u šestoj utakmici velikog NBA finala i time izbjegli majstoricu u sedmoj utakmici.

Prvo ime finala sigurno je bio čudesni Stephen Curry, najbolji šuter svih vremena. Ovaj bek u finalu je bilježio učinak od 31.2 poena, šest skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Curry je u prosjeku trpao 5.2 trice, što je povijesno visoka učinkovitost u finalu NBA lige. Pogađao ih je s 43.7 posto uspješnosti, što je elitan postotak i za regularni dio sezone...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ušao u elitno društvo

Curry je za svoje veličanstvene nastupe u NBA finalu dobio i priznanje MVP-a Finala, odnosno najkorisnijeg igrača finalne serije. Osim toga, osvojio je četvrti NBA naslov u karijeri, a ima i dva MVP priznanja u regularnoj sezoni.

Tako je Curry upao u elitno društvo košarkaša s barem četiri NBA naslova i dvije MVP nagrade za regularnu sezonu. To je, uz njega, uspjelo još šestorici košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su Kareem Abdul-Jabbar (6x MVP, 6x naslova), Tim Duncan (2x MVP, 5x naslova), LeBron James (5x MVP, 4x naslova), Magic Johnson (3x MVP, 5x naslova), Michael Jordan (5x MVP, 6x naslova) i Bill Russell (4x MVP, 11x naslova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo