nba doigravanja / Cleveland izborio finale Istoka, Bogdanovićev Washington izjednačio s Bostonom

Image
Foto: AP Images

Washington je slavio protiv Bostona u četvrtoj utakmici sa 121-102, a naš je reprezentativac Bojan Bogdanović za pobjednike ubacio 13 koševa

8.5.2017.
7:48
AP Images
VOYO logo

Izvrsna treća četvrtina i nevjerojatna serija 26:0 osigurali su Washington Wizardsima poravnanje u seriji protiv Boston Celticsa. U dobrom dijelu prvog poluvremena Celticsi su imali rezultat pod kontrolom i činilo se da će doći do breaka, ali domaćin je briljantnim nastupom u trećoj dionici sve okrenuo na svoju stranu, piše Sportnet.

Od 40:28 za Boston, stvari su se počele mijenjati. Washington je do odlaska na poluvrijeme poravnao na 48:48, na startu drugog dijela Celticsi su poveli 53:48 i onda je uslijedila ta ključna serija. Čak 26:0 napravio je domaćin, odjurio na 74:53 i riješio pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinili su to starteri, igrači koji su krenuli u početnoj petorci predvođeni raspoloženim Johnom Wallom koji je sjajno koordinirao igrom domaćina.

Celticsi su u tom razdoblju imali čak osam izgubljenih lopti, dva napada nisu završili zbog njegovog isteka, šutirali su 0/5 i upali u crnu rupu iz koje nisu pronašli izlaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sjajnog prvog poluvremena i ubačenih pet trica, u drugom dijelu potpuno je zaustavljen Isaiah Thomas koji nije bio zadovoljan sudačkim odlukama i čvrstoj obrani Wizardsa prema njemu. Unatoč tome nije niti jednom završio na liniji slobodnih bacanja.

"Moralo se drugačije suditi. Ne mogu prihvatiti da sam cijelo vrijeme bio držan i pod kontaktom, a da nisam imao nijedno slobodno bacanje", govorio je nakon susreta Thomas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša obrana bila je ključ. Zbog toga smo imali toliko poena iz tranzicije, laganih polaganja i otvorenih situacija. Sposobni smo natjerati protivnika na pogreške i jedno smo od najboljih u korištenju tih pogrešaka", smatra Bradley Beal.

Bojan Bogdanović bio je najbolji igrač Washingtona s klupe, igrao je 22 minute i ubacio 13 poena (4/5 za dva, 1/2 za tri, 2/2 slobodna) uz tri skoka. Općenito Bradley Beal ubacio je 29 poena, John Wall 27 poena uz 12 asistencija i pet osvojenih lopti, a Markieff Morris 16 poena uz deset skokova i pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Bostona Thomas je stao na 19 poena (5/6 trica) i pet asistencija, a Terry Rozier dodao je 16 poena i sedam skokova.

Košarkaši Clevelanda prva su momčad koja je izborila konferencijsko finale NBA doigravanja nakon što su i u četvrtoj utakmici drugog kruga slavili u Torontu sa 109-102, dok su Washington i Houston pobjedama pred svojima navijačima izjednačili rezultat na 2-2 u serijama protiv Bostona, odnosno San Antonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland su do pobjede u Torontu 109-102 predvodili LeBron James sa 36 koševa, devet skokova i šest asistencija te Kyrie Irving sa 27 poena i devet asistencija. Aktualni prvaci u finalu Istočne konferencije čekaju pobjednika dvoboja Boston - Washington u kojem će biti odigrane još najmanje dvije utakmice.

U Houstonu su Rocketsi svladali San Antonio sa 125-104 uz 28 koševa i 12 asistencija Jamesa Hardena. Peta utakmica bit će odigrana u noći s utorka na srijedu (2 sata iza ponoći) u San Antoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo