CIJELI SVIJET ĆE PONOVNO PLAKATI: / Komemoracija za Kobea održat će se na mjestu koje mu je značilo više od ičega

Image
Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kobeova smrt ostavila je cijeli svijet u velikom šoku

7.2.2020.
10:35
REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
VOYO logo

Jedan od velikana NBA lige košarkaš Kobe Bryant poginuo je pretprošle nedjelje u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, zajedno sa svojom 13-godišnjom kćeri Giannom te sedam putnika i članova posade, a njegova smrt šokirala je cijeli svijet.

Image

[FOTO] ZBOGOM KOBE, NIKAD TE NEĆEMO ZABORAVITI: Ogromna je tuga u Los Angelesu; Ovi dirljivi prizori upravo obilaze planetu

Image

[FOTO] ZBOGOM KOBE, NIKAD TE NEĆEMO ZABORAVITI: Ogromna je tuga u Los Angelesu; Ovi dirljivi prizori upravo obilaze planetu

Svi sportaši i uglednici od Kobea su se oproistili dirljivim porukama, a sada su Los Angeles Times piše da će LA Lakersi, klub u kojemu proveo cijelu karijeru, održati komemoraciju za njega 24. veljače u svojoj dvorani - Staples Centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova dvorana

[FOTO] OVO TJERA SUZE NA OČI: Pogledajte na koji divan način LA Lakersi odaju počast legendarnom Kobeu Bryantu

LA Times je objavio i da se čak se razmišljalo da se komemoracija za Kobea i Giannu održi na stadionu Memorial Coliseum na koji bi moglo stati preko 80.000 ljudi, no Bryantova obitelj se ipak odučila za manji prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bryant je smatram jedinim od najboljih NBA košarkaša svih vremena. Cijelu svoju 20-godišnju karijeru je proveo u Los Angeles Lakersima osvojivši pet naslova NBA prvaka (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), dva je puta bio MVP finala (2009, 2010), jednom MVP sezone (2008), čak je 17 puta biran za nastup na “All-Star” utakmici, a 11 puta je bio članom najbolje petorke sezone.

S američkom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, te četiri godine kasnije u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika karijera

Karijeru je završio u travnju 2016. godine, a odigrao je 1.346 utakmice i oborio niz rekorda. Sa 33.643 postignuta koša nalazi se na četvrtom mjestu ljestvice svih vremena, a ispred njega su samo Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928) i Lebron James (33.655). Upisao je i 7.047 skokova i 6.306 asistencija.

Bryant je rođen u 23. kolovoza 1978. u Philadelphiji, a sa šest godine se preselio u Italiju gdje je njegov otac Joe Bryanta dobio košarkaši angažman. S trinaest godina Byrant se vratio u Sjedinjene Države, a košarku je počeo igrati u srednjoškolskoj momčadi "Lower Merion High School".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na NBA draftu 1996. izabran je kao 13. pick prve runde, a uzeli su ga Charlotte Hornetsi. Međutim, Los Angeles Lakersi su ponudili Hornetsima zamjenu ponudivši im Vladu Divca. Hornetsi su prihvatili ponudu, a Bryant je postao prvi bek koji je direktno iz srednje škole prešao u najjaču ligu na svijetu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo