Cibona spasila sezonu dvije i pol sekunde prije kraja

Malobrojni gledatelji su se pitali oko čega se digla cijela frka u zadnjim sekundama utakmice kada Cibona vodi s više od 20 razlike.

24.4.2011.
13:00
VOYO logo

Ciboni je trebala pobjeda od 'plus 24' jer su u prvom dijelu A1 Lige za prvaka od Borika doživjeli ponižavajući poraz u Jazinama (86:63). Prvenstveno za slučaj da u borbi za peto mjesto, koje još uvijek otvara vrata NLB lige, Vukovi budu poravnati sa Borikom.

Do potrebnih 24 razlike zagrebački su košarkaši došli u posljednjem napadu. Samo dvije i pol sekunde prije kraja utakmice kada je najbolji pojedinac utakmice Bojan Bogdanović (28 koševa) pogodio svoju jedinu tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po prvi put otkako sam momčad preuzeo, dečki su se sustavno borili svih 40 minuta. U pojedinim dijelovima susreta nepotrebno su se opterećivali s konačnom razlikom. Da smo nastavili igrati kao u prvom dijelu, razlika bi došla kao plod igre. Igračima je ona bila u glavama i to kao da ih je sputavalo", izjavio je Cibonin trener Josip Vranković ustvrdivši da je kod njegovih igrača bilo želje da uzvrate za ono poniženje u Zadru

Pored Bogdanovića, dvoznamenkasti broj koševa su kod Cibone ubacili Tomislav Zubčić (14), Leon Radošević (13), te kapetan Marin Rozić (12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Borik Puntanike je najefikasniji bio Jure Škifić sa 17 poena, koji se probudio tek u nastavku, te Jurica Ružić i Marino Jurjević sa po 12 koševa.

U drugom subotnjem susretu A1 Lige za prvaka košarkaši Zagreba, kandidati za naslov prvaka, teško su stradali u Višnjiku. Momčad Mladena Erjavca izgubila je sa 80:62 od Zadra, koji nije mogao računati na prvog razigravača Jakova Vladovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener domaćih Pino Grdović je bio prisiljen igrati sa samo šestoricom igrača, ali startna petorka je odigrala blistavu utakmicu. Prednjačio je Marko Car sa 23 koša, no produktivni su bili i Marčinković (15), Brown (13), Batur (13) i Ivanov (12 koševa, 10 skokova).

Kod Zagreb je jedino kapetan Krunoslav Simon odradio pravi posao (26 koševa), ostali su bili neprimjetni poput Luke Žorića (10 koševa i pet skokova) te graditelja igre Alexa Renfroea (dvije nesportske pogreške). Treba reći da Erjavec nij mogao računati za ozlijeđene Mulaomreovića i Kasuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo