cedevita uvjerljiva protiv tajfuna / Cibona izgubila u Laktašima, Mulaomerović: 'Svojim dečkima ništa ne zamjeram'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vukovi su u drugoj dionici zabili svega osam koševa, a domaćin 15, pa se na odmor otišlo rezultatom 29-25 za Igokeu

24.1.2016.
19:41
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 21. kola regionalne ABA lige Cibona je poražena u Laktašima od Igokee 57-68 upisavši 12. poraz sezone.

Cibona je dobro otvorila utakmicu i nakon prve četvrtine je imala tri koša viška (17-14). Međutim 'vukovi' su u drugoj dionici zabili svega osam koševa, a domaćin 15, pa se na odmor otišlo rezultatom 29-25 za Igokeu. Treća dionica je također pripala domaćinu (20-14), koji je u zadnjoj četvrtini samo potvrdio pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svojim dečkima nemam što zamjeriti, puno su pridonijeli utakmici i borili su se. Žao mi je što nismo uspjeli do kraja utakmicu zadržati do neizvjesnosti, no idemo dalje i tražimo svoje šanse", rekao je trener Vukova Damir Mulaomerović.

"Igokea s ovom pobjedom ima malo lakšu situaciju. Sve su ekipe izjednačene, vidi se na tablici da su po jednu pobjedu gore/dolje, tako da će zadnjih pet kola biti jako neizvjesno. Mi imamo dosta utakmica kod kuće, ali to su sve teški protivnici", dodao je trener Cibosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igokeu su do devete pobjede sezone predvodili Vuk Radivojević sa 16 koševa, Miloš Komatina sa 12 koševa, te Nikola Pešaković s osam koševa. Kod Cibone najefikasniji su bili Ante Žižić sa 13 koševa i 12 skokova, te Ivan Siriščević sa 10 koševa.

Zadar je u subotu poražen u Ljubljani od Union Olimpije 76-84.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu 21. kola regionalne ABA lige košarkaši Cedevite su pobijedili Tajfun 94-61 vrativši se na drugu poziciju na ljestvici.

Cedevita ja rutinski stigla do 16. pobjede. Već nakon prve četvrtine je imala 13 koševa prednosti. Do poluvremena je prednost narasla na +18 (49-31), na kraju treće dionice bilo je 23 koša viška (71-48), a na koncu velikih 33 koševa razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevitu su do trijumfa predvodili Miro Bilan sa 15 koševa, osam skokova i pet asistencija, Jacob Pullen i Lovro Mazalin sa po 13 koševa, William Henry Walker je dodao 12, a Luka Babić 11 koševa. Kod gostiju najefikasniji je bio Emir Zimić sa 13 koševa, dok je Aleksandar Ponjavić dodao 10 koševa.

Na ljestvici vodi Budućnost sa 40 bodova ispred Cedevite (37), Crvene zvezde (35) i Mega Leksa (35).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo